Na zagrebačkom Adventu ne smijete propustiti "Višku priču"

Jolie

Jolie apetite

Na zagrebačkom Adventu ne smijete propustiti “Višku priču”

Na zagrebačkom Adventu ne smijete propustiti “Višku priču”

Viška pogača, viško crno i bijelo kuhano vino, 14 vrsta viških rakija, hroštule i cviti kao autohtoni viški kolači i razni drugi specijaliteti otoka Visa i ove su godine na zagrebačkim ulicama tijekom Adventa.

Nakon što je u prve dvije godine lakoćom izazivala oduševljenje posjetitelja te postala top lokacija za odlično kuhano vino, izvrsne rakije te ukusnu hranu, „Viška priča“ na zagrebački Advent vraća se i treći put te je ovog prosinca prisutna na tri lokacije: Strossmayerovo šetalište, Europski trg te Ledeni park na Tomislavcu.

Viške sorte vina – među najboljima u ponudi zagrebačkog Adventa

Iako je dosad upravo viška pogača bila zaštitni znak Viške priče, ove godine – ukusni riblji ražnjići koji kombiniraju povrće i dvije vrste riba, bit će pravo otkriće svakome tko ih isproba.

S obzirom da je neizostavni element uličnog adventskog ugođaja kuhano vino, ne propustite autohtona vina otoka Visa – viški plavac mali kao sortu crnog te kuc kao sortu bijelog, jer riječ je o najboljim kuhanim vinima koje ćete ove zime u Zagrebu isprobati.

Četrnaest vrsta eskluzivnih viških rakija

S obzirom da su, osim vina, na Adventu vrlo tražene i rakije – Viška priča omogućuje vam susret s čak 14 različitih vrsta autohtonih rakija s otoka Visa pa, ako vam nije u planu skori odlazak na ovaj prekrasan hrvatski otok, Advent u Zagrebu idealna je prilika da ih isprobate s obzirom da se proizvode u prilično malim i ekskluzivnim količinama te ih nema u slobodnoj prodaji.

Ponudu Viške priče na Adventu u Zagrebu čine: viška pogača, viški plavac mali, bijelo vino kuc, 14 viških rakija, hroštule i cviti – autohtoni viški kolači, energetski kolač od smokve i ljekovitih trava – hib i dr.

KONOBA TEŽOK – iza Viške priče

U najmirnijem dijelu grada Visa zvanom Kut, na samoj rivi s prekrasnim pogledom na višku valu, nalazi se Konoba Težok. Restoran à la carte koji već devet godina nudi pomno izabrane kvalitetne namirnice obrađene na vrhunski način i zbog kojih je i postao sinonim za kvalitetnu i autohtonu ponudu vrhunskih mesnih specijaliteta te ribe i morskih plodova iz bogatog viškog akvatorija.

Skladan spoj tradicije i modernog pristupa u pripremi jela, vrhunska uslužnost osoblja te najljepši pogled u gradu učinili su konobu Težok top lokacijom Mediterana, a u 20-ak minuta koliko je kroz višku valu potrebno za šetnju do konobe, uživat ćete u razgledavanju grada i njegovih znamenitosti.

Mnogi zadovoljni gosti imali su priliku uživati u mesnim i ribljim specijalitetima uz vrhunska otočka vina i rakije, a svakodnevni dolazak glavne postave filma „Mamma Mia 2“ tijekom snimanja na Visu 2017. godine, nadaleko je poznata priča.








Pročitajte


<
Jolie preporuka