Talijanski slatki božićni kruh panettone definitivno nam je među omiljenim blagdanskim slasticama. Prozračno tijesto s dodatkom ušećerenog voća, korice limuna ili naranča, perli šećera ili čokolade baš nam uvijek izazove osjećaj blaženstva čim ga stavimo u usta, a ove godine ćete se tijekom blagdana moći sladitii novim panettone okusima iz tvornice Kroštule i Boogie Laba. Naime, iznjedrila se suradnja između ta dva brenda te su nastali novi panettone od limuna i pistacija te panettone od mandarina i bijele čokolade.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Osim ta dva noviteta u prodaji, ove godine opet ćete moći uživati i u klasicima poput panettonea s okusom Bajadera, kandiranog voća te čokolade. Inače, panettone je desertni kruh za čiju izradu su potrebni dani rada, što ga čini još dragocjenijim. Sama proizvodnja kreće s hranjenjem kvasaca, zatim miješenjem tijesta te ostavljanjem da se ono diže i fermentira po nekoliko puta – tako da sama proizvodnja jednog vrhunskog panettone kruha traje oko 4 dana!
Karakteristično meko tijesto s dodacima čine panettone nezaobilaznom božićnom slasticom, a ako želite kušati ova dva nova spoja okusa iz Boogie Lab i Kroštula suradnje, možete ih naručiti od sljedećeg tjedna putem ovog linka. Osim toga, jesti će se uskoro moći i u samom fizičkom Boogie Labu, kao i u Balance brunchu, Fisheriji te Špeceraju. U Kolijevci kruha u Puli, Romeru u Opatiji, Butiga u Voloskom, u Rijeci u Croatia in the boxu, pekarnici Kroštula u Zadru, u Splitu u Biberonu te OŠ Kolaču te Miva Galeriji vina u Dubrovniku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.