Najveći i najsočniji sendviči zboig kojih planiramo put u Italiju

Gastro senzacija na jednostavan način.

Italija je neosporno jedna od najprepoznatljivijih zemalja svijeta što se tiče gastronomije. Talijanska hrana odavno ima reputaciju najfinije, a često i najzdravije hrane pa ne čudi da se mnogi upute u tu zemlju samo kako bi kušali domaće pašte, uživali u gustim povrtnim juhama te se sladili neodoljivim slasticama na bazi prirodnih sastojaka. Mi smo jedni od tih koji naprosto obožavaju talijansku kuhinju te smo zbog nje itekako spremni potegnuti do granice na vikend putovanje i posjetiti Firencu, Rim ili pak Veneciju ne bismo li jeli domaću talijansku ‘spizu’.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli All’Antico Vinaio (@allanticovinaiofirenze)

Tako nam je za ovu godinu cilj napokon probati legendarne talijanske sendviče, navodno najveće i najfinije na svijetu, a koje nastaju u kultnom restoranu All’antico Vinaio u Firenci. Ova franšiza restorančića specijaliziranih za neodoljive sendviče zahvaljujući svojoj popularnosti danas ima poslovnice diljem Italije, ali nama najbliža je u toskanskoj Firenci, domu slavnih muzeja, divnih mostova i evo, najfinijih sendviča.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli All’Antico Vinaio (@allanticovinaiofirenze)

All’antico Vinaio posluje od 1989., a danas ima preko nekoliko desetaka tisuća pozitivnih recenzija na TripAdvisoru. Redovi se ispred ovog uličnog restorana tako stvaraju svakog dana od jutra do mraka, a svi odlaze ruku punih velikih, dupkom punih sendviča s vrhunskim talijanskim sastojcima. Topla focaccia je uvijek baza ovih sendviča, a punjenja mogu biti različita, od mortadele preko pršuta i trgane svinjetine, uz dodatak gorgonzole, burrate, pistacija, pesta ili pak sušenih rajčica – kombinacija je bezbroj. Mi bismo sad probali bilo koju jer sve izgledaju sjajno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli All’Antico Vinaio (@allanticovinaiofirenze)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Brummy Bellies (@brummybellies)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 맛조타 (@matjotta)

GastroJolie apetiteNajveći i najsočniji sendviči zboig kojih planiramo put u Italiju

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram