today-is-a-good-day

Negroni po receptu Ivana Mandarića iz Joe’s Bara

Arcotel Allegra Zagreb poziva na Aperitivo, uživanje i opuštanje nakon napornog radnog dana u izvrsnim pićima i slasnim zalogajčićima u hotelskom Joe’s baru!

Aperitivo je nastao u Italiji, točnije u Torinu 1786. godine jednostavnim serviranjem muškata infuziranim s raznim začinima, kao svojevrsna uvertira u večeru, sat, dva magičnog vremena opuštanja u divnim okusima.

Joe’s Bar

“Na ideju o Aperitivu došli smo zbog činjenice da na našoj barskoj sceni nedostaje sličnih ponuda, tj. rijetki su barovi koji rade na kompatibilnosti koktela, odnosno aperitiva i hrane. Htjeli smo da u Joe’s baru ponudimo nešto novo za naše  goste, kako bi ih educirali što je Aperitivo i što se u takvim prilikama pije,” rekla je Ljiljana Mikić, generalna menadžerica Arcotela Allegra Zagreb.

Zamišljen je kao drinks&food after work druženje, a uz kupljeno alkoholno piće, finger food je besplatan. Barmen Mandarić, dobro poznat po fantastičnim koktelima, pripremio je specijalna pića i koktele, dok je za finger food zadužen chef Ivan Simončić.

Ivan Mandarić

“Smatram da je Aperitivo koncept idealan za naš bar jer osim široke ponude pića, gosti mogu konzumirati i raznovrsne delicije u obliku finger fooda. Osim izvrsnih vina, pjenušca, gin tonica i ostalih miješanih pića, moja preporuka kod odabira pića je svakako Negroni, talijanski aperitivni koktel iz 1919. godine, koji je zaštitni znak talijanskog aperitiva,” rekao je Ivan Mandarić.

Sir s dinjom, pizzete, ukusne hladne slate, slatki zalogajčići te rezano voće u kombinaciji s omiljenim pićima opustit će vas i pripremiti za ukusnu večeru. Naša preporuka – restoran Radiccio poznat po vrhunskoj kvaliteti svoje kuhinje i gurmanskim užicima.

Recept za NEGRONI

  • 30 ml Broker’s džina
  • 30 ml Martini Rosso
  • 30 ml Camparija

Ukras: suhi kolut naranče/korica naranče

Priprema: promiješajte žlicom i procijedite u tumbler čašu, poslužite s kockom leda, bez slamke.

 

GastroJolie apetiteNegroni po receptu Ivana Mandarića iz Joe’s Bara

Iz Pan-peka stiže recept za slasnu deliciju poznatiju kao pinca

Blagdanski stol u društvu obitelji nezamisliv je bez tradicionalnog uskrsnog kolača – pince ili sirnice. Iako izgleda kao jednostavan kolač za pripremu, zahtijeva dosta...

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram