Obožavate čokoladu i gin? Onda je ovo alkoholno uskršnje jaje prava stvar za vas

Vijest koja je popravila tjedan!

Iako do Uskrsa ima još više od mjesec dana, s viješću da je u prodaju stiglo veliko čokoladno jaje punjeno gin tonicom pripreme za ovaj proljetni praznik službeno mogu početi.  I dok Uskrs većinom povezujemo sa šunkom i kuhanim jajima, djeci nerijetko poklanjamo mliječne čokolade u obliku pisanica ili pak zečića. Ove godine najbolju poslasticu neće ipak dobiti klinci već odrasli i to zahvaljujući britanskom brendu Marks&Spencer koji je na tržište plasirao svoje golemo čokoladno uskršnje jaje punjeno jastučićima okusa omiljenog koktela – gin tonica.

Jaje je izvana optočeno debelim slojem mliječne čokolade, a unutar sebe skriva obilje malih čoko jastučića koji su pak punjeni okusom ljeta, gin tonicom s dodatkom malina i limuna. Ova neodoljiva poslastica dolazi u mint zelenoj kartonskoj kutiji te je divno upakirana pa može poslužiti i kao uskršnji dar. Ono što je posebno kod ove neobične slastice je i činjenica da su sve namirnice prvorazredne. Pink gin koji se koristi je marke Gordon’s koja je poznata po proizvodnji vrhunskog gina, a čokolada se uvozi iz Belgije.

Iako smo se oduševili ovim proizvodom, nažalost ga je za sada nemoguće kupiti u Lijepoj Našoj, jer M&S još uvijek ne dostavlja svoje proizvode van Velike Britanije. Unatoč tome, mi se nekim čudom nadamo da ćemo ga ipak uspjeti kušati – ako već ne u ovoj, onda u nekoj drugoj verziji.

Ukoliko ipak ne uspijemo doći do ovog senzacionalnoig uskršnjeg jajeta, pronašli smo dostojnu zamjenu koju možete sami napraviti kod kuće – gin tonic čokoladne kuglice. Zanimljive, okusom slične i jednostavne, ove se kuglice mogu preoblikovati i u sitne pisanice, pa možete imati domaću verziju gin tonic jaja na svom uskršnjem stolu.

Gin tonic čoko kuglice

Sastojci:

  • 400 g tamne čokolade
  • 200 ml vrhnja za šlag (poželjno s 45% masnoće)
  • 50 ml Gina
  • 50 ml Tonica
  • 1 limeta (ocijediti sok i naribati koricu)
  • 300 g bijele ili tamne čokolade

Priprema:

Rastopite tamnu čokoladu na pari. Kada se rastopi, maknite je s pare i pomiješajte s vrhnjem za šlag, ginom, tonicom, sokom od limete i koricom. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Stavite zdjelu bez poklopca u frižider na dva sata. Nakon toga, izvadite iz frižidera i čistim rukama formirajte malene kuglice veličine oraha. Stavite kuglice na papir za pečenje i ostavite ih u frižideru 2h ili u zamrzivaču 1h. U međuvremenu rastopite bijelu ili tamnu čokoladu na pari. Izvadite kuglice iz frižidera i zamrzivača te umočite u bijelu ili tamnu čokoladu dok cijela kuglica ne bude prekrivena. Prije serviranja, pričekajte da se čokolada stvrdne te poslužite na sobnoj temperaturi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dreamy_cakes CK (@dreamy_cakes_ck)

GastroJolie apetiteObožavate čokoladu i gin? Onda je ovo alkoholno uskršnje jaje prava stvar...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj