Iako do Uskrsa ima još više od mjesec dana, s viješću da je u prodaju stiglo veliko čokoladno jaje punjeno gin tonicom pripreme za ovaj proljetni praznik službeno mogu početi. I dok Uskrs većinom povezujemo sa šunkom i kuhanim jajima, djeci nerijetko poklanjamo mliječne čokolade u obliku pisanica ili pak zečića. Ove godine najbolju poslasticu neće ipak dobiti klinci već odrasli i to zahvaljujući britanskom brendu Marks&Spencer koji je na tržište plasirao svoje golemo čokoladno uskršnje jaje punjeno jastučićima okusa omiljenog koktela – gin tonica.
Jaje je izvana optočeno debelim slojem mliječne čokolade, a unutar sebe skriva obilje malih čoko jastučića koji su pak punjeni okusom ljeta, gin tonicom s dodatkom malina i limuna. Ova neodoljiva poslastica dolazi u mint zelenoj kartonskoj kutiji te je divno upakirana pa može poslužiti i kao uskršnji dar. Ono što je posebno kod ove neobične slastice je i činjenica da su sve namirnice prvorazredne. Pink gin koji se koristi je marke Gordon’s koja je poznata po proizvodnji vrhunskog gina, a čokolada se uvozi iz Belgije.
Iako smo se oduševili ovim proizvodom, nažalost ga je za sada nemoguće kupiti u Lijepoj Našoj, jer M&S još uvijek ne dostavlja svoje proizvode van Velike Britanije. Unatoč tome, mi se nekim čudom nadamo da ćemo ga ipak uspjeti kušati – ako već ne u ovoj, onda u nekoj drugoj verziji.
Ukoliko ipak ne uspijemo doći do ovog senzacionalnoig uskršnjeg jajeta, pronašli smo dostojnu zamjenu koju možete sami napraviti kod kuće – gin tonic čokoladne kuglice. Zanimljive, okusom slične i jednostavne, ove se kuglice mogu preoblikovati i u sitne pisanice, pa možete imati domaću verziju gin tonic jaja na svom uskršnjem stolu.
Gin tonic čoko kuglice
Sastojci:
- 400 g tamne čokolade
- 200 ml vrhnja za šlag (poželjno s 45% masnoće)
- 50 ml Gina
- 50 ml Tonica
- 1 limeta (ocijediti sok i naribati koricu)
- 300 g bijele ili tamne čokolade
Priprema:
Rastopite tamnu čokoladu na pari. Kada se rastopi, maknite je s pare i pomiješajte s vrhnjem za šlag, ginom, tonicom, sokom od limete i koricom. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Stavite zdjelu bez poklopca u frižider na dva sata. Nakon toga, izvadite iz frižidera i čistim rukama formirajte malene kuglice veličine oraha. Stavite kuglice na papir za pečenje i ostavite ih u frižideru 2h ili u zamrzivaču 1h. U međuvremenu rastopite bijelu ili tamnu čokoladu na pari. Izvadite kuglice iz frižidera i zamrzivača te umočite u bijelu ili tamnu čokoladu dok cijela kuglica ne bude prekrivena. Prije serviranja, pričekajte da se čokolada stvrdne te poslužite na sobnoj temperaturi.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.