Veliki broj domaćih i stranih posjetitelja ovih dana uživa u okićenim ulicama, adventskim kućicama, prigodnim pjesmama, zabavama i veselju koje se osjeti na svakom koraku, a gastronomska ponuda nikad nije bila veća i raznolikija.
Iz tog se razloga ove zime, više no ikad, cijene inovativnost i razumne cijene. Jedna takva kućica smjestila se na jednom od najposjećenijih mjesta u gradu, bajkovitom Ledenom parku uz klizalište, a prepoznat ćete ju po upečatljivoj, svjetlećoj meduzi kojom je ukrašena.
Riječ je o popularnom restoranu „Jellyfish In Space“, inače smještenom na adresi Martićeva 71 i rado viđenom imenu na brojnim zagrebačkim gastro festivalima. Iza projekta stoje Ivan Klepić i Tomislav Sulić, te njihova želja da Zagrebu u svako doba godine ponude nešto novo iz barskog i street food svijeta po prihvatljivim cijenama i u ugodnoj atmosferi. Dečki su prije nekoliko godina hrabro Zagreb(ali) ispod površine, ponudili restoranski program svakog dana u tjednu i dokazali da grad uz njih “nije mrtav”.
Dašak odlične predbožićne atmosfere i nekoliko prigodnih specijaliteta, Jellyfish je doveo i na Tomislavac, a njihova se „Jelly kobasa“ već u prvim danima Adventa našla na popisu najboljih i najzanimljivijih jela koja morate isprobati.
Riječ je o blago pikantnoj, domaćoj slavonskoj kobasici u domaćem pecivu s dodatkom wasabi majoneze, kupusa u vrhnju, kiselog zelja i čvaraka. Na veličini kobasice i količini dodataka se ne štedi, a ljuti, kiseli i slani okusi u jelu odvest će vas u svemirsku dimenziju, i to sve za 6 eura.
Za euro više tu je i “Cosmic pork”, sporo pečena potrbušina u brioche pecivu s čvarcima, brzo kiseljenim zeljem, kupusom u vrhnju i wasabi majonezom, a na svoje će doći i svi ljubitelji hot-doga. “Starburst dog” dolazi također u brioche pecivu s umakom po želji, a cijena mu je 4 eura.
Razočarani neće ostati niti ljubitelji zimskih koktela koji su uz mirise blagdanskih delicija, svakako jedna od prvih asocijacija na Advent. Jellyfish In Space ne dozvoljava da se zaboravi da je bar koji od samog početka svoje uspješne priče 2020. godine nudi unikatne i ukusne koktele, a pravu pomamu izazvali su “glitter kokteli” sa šljokicama.
Ove godine, Jellyjev tekući adut sadrži jedno od omiljenih pića Hrvata – pelin Antique – uz dodatke limuna, brusnice i začinjenih crvenih bobica. Riječ je o koktelu “Tak imam te rad” koji je posebno osmišljen za ovu priliku. Koktel “Kak si kaj” oduševit će ljubitelje šljivovice koja grije dušu i tijelo, a u Jellyfish verziji ide u kombinaciji sa sirupom od meda i limunom.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Za kraj savršenog adventskog dana, pozovite prijatelje i zasladite se specijalno ukrašenim Crofnama iz prvog zagrebačkog krafna bara na susjednoj kućici, jer jedino što se tijekom najljepšeg mjeseca u godini ne broji su – kalorije.