Omiljeni Masterchef trojac oduševio posjetitelje trogirskog restorana “Il Ponte”!

Svega stotinu sretnika ovog vikenda uživalo je u pravoj rapsodiji okusa koju su za njih pripremili omiljeni kuharski trojac: Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović.

Sredinom studenog prošle godine trogirski restoran “Il Ponte” otvorio je svoja vrata i postao nezaobilazna gastronomska meka ponajviše zbog kvalitete, ali i prepoznatljivosti njegova chefa Stjepana Vukadina.

Šira publika upoznala ga je kao člana žirija ovogodišnje sezone popularnog showa “Masterchef”, a u kuhinji su mu se ovog vikenda pridružili i ostali članovi žirija: Melkior Bašić i Damir Tomljanović. Stoga ne čudi što su za ovu jedinstvenu prliliku obje večere rasprodane u svega nekoliko sati te je u jelima s potpisom ovog trojca moglo uživati nešto više od pedeset uzvanika po večeri.

Večera u šest vrhunskih slijedova kojima su pridružena vina hrvatskih vinarija bila je podijeljena tako što je svaki od chefova pripremio po dva jela, a započela je ribljim predjelom Stjepana Vukadina. Hama uz jabuku, kreker od sipe, žumanjak i emulziju od naranče poslužena uz malvaziju Cattunar probudila je čula posjetitelja i iznenadila ih vibrantnom vizualnom prezentacijom, a potom je došao red na jelo Damira Tomljanovića koji je gostima pripremio rolice s povrćem u Béarnaise umaku uz ciklu, ulje od zelenog bilja i brunoise celer poslužene uz Pošip Kunjas.

Hama, jabuka, kreker od sipe,žumanjak i emulzija od naranče by Stjepan Vukadin
Rolice s povrćem u Bearnaise umaku by Damir Tomljanović

Nastavilo se uz ragu sipa-bob s pancetom i rimskim njokima te čašu vina Plavac mali sivi vinarije Grgurević s pelješkog vinogorja, a potom je na red došla i manistra s junećim obrazima uz aromatiziranu skutu i amarena višnju sljubljena uz Merlot Noir vinarije Dvorac Belaj.

Sipa-bob s pancetom i rimskim njokima by Damir Tomljanović
Manista s junecim obrazimauz aromatiziranu skutu i amarena višnju by Stjepan Vukadin

Chef Melkior Bašić oduševio je uzvanike janjetinom kuhanom 24 sata uz umak od crnog vina posluženom uz bukovače, celer i čašu Zinfandela Korta Katarina, a potom i desertom od bundeve, bučina ulja uz đumbir kreker i bijelu čokoladu. Ovim okusima pridružena je jedna nesvakidašnja kupaža Sweet Cuvee Bodren iz 2017. uz koju je ugodna pikantnost đumbira još više došla do izražaja.

Janjetina kuhana 24 sata uz umak od crnog vina uz bukovače i celer by Melkior Bašić
Desert od bundeve, bučino ulje, đumbir kreker i bijela čokolada by Melkior Bašić

Ovom trojcu chefova pridružio se i jedan od ovogodišnjih Masterchef kandidata, barmen Filip Pleteš koji se uzvanicima predstavio majstorskim koktelima u kojima je uživao i pobjednik show-a Ivan Temšić koji je došao pružiti potporu mentorima.

Barmen Filip Pleteš

Trogirski “Il Ponte” pod vodstvom chefa Vukadina ovog je vikenda zasigurno bio najpoželjnija destinacija ljubitelja dobrih okusa, a da će se taj trend nastaviti potvrđuje i već rasprodana večera za Dan zaljubljenih.

Iz kuhinje već najavljuju bogat program kao i gostovanja renomiranih imena koja će uz pomoć Stjepana Vukadina zasigurno dovesti “Il Ponte” u sam vrh hrvatske gastronomske scene.

GastroJolie apetiteOmiljeni Masterchef trojac oduševio posjetitelje trogirskog restorana "Il Ponte"!

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj