Netom održan prvi trogirski street food festival – Babarol, možda je upravo primjerom dao rješenje gore navedenih problema.
Naime, dvije nedjelje zaredom održan je tzv. “Obid nediljom” na kojem su chefovi iz tri ugostiteljska objekta festivala pripremali nedjeljni ručak koji će vam dati brz i prikladan prijedlog kako klasičnu tjesteninu obogatiti nekim sezonskim namirnicama i umacima i tako pretvoriti u pravu nedjeljnu gozbu koja nije “ukrala” cijelo vaše slobodno vrijeme.
Trogirani i posjetitelji festivala mogli su tako uživati u makarunima s janjećim raguom i bobom koji je trenutno prava hit namirnica na tržnicama, a ovo jelo prestavio nam je sous chef Toni Ukić iz restorana Mare koji je jelo osmislio uz pomoć jednog od legendi showa Masterchef – Roberta Predraga Žmire.
Jakov Meštrović iz zadarskog Picnic Mingle & Fun “ugostiteljskog objekta na kotačima” iznenadio nas je dodavanjem ovčje skute, sušenih rajčica i jusa, a za kraj trogirski bistro bar “Corte” ponudio je svoju varijaciju na temu uz citrusne okuse i umak od kozica.
Sve recepte povezuje ista temeljna komponenta
Tri različita načina kako poslužiti tjesteninu, a u svakom je bila je jedna ista temeljna komponenta – tjestenina “Aurelia” uz čiju pomoć je ovaj program na Babarol festivalu i realiziran.
Možda vam baš fotografije s ovog događaja budu inspiracija kako ove nedjelje brzo i ukusno oduševiti svoje najmilije i uloviti i malo vremena za sebe!