Pet ugostiteljskih objekata na još neistraženoj lokaciji iza predivne Kule Kamerlengo bilo je razlog za mnoštvo koje je uživalo u odličnoj hrani i fenomenalnom glazbenom programu. Naime, Babarol by Coca Cola – street food festival koji je posljednjih dana izazvao zanimanje posjetitlelja otvorio je svoja vrata i započeo s radom na zaista “velika zvona”.
Restaurant “Mare” i njegov chef Robert Predrag Žmire koji je sve oduševio fritulama od bakalara i janjećim raguom, trogirski bistro bar “Corte” s ponudom trenutno jako popularnih bao buns, kuća delicija “Bocuni & Boccuni” koja se ističe s platama magareće mortadele i sireva u vinu, zadarski “Picnic Mingle&Fun” s ponudom burgera , junećih obraza i brancina s njokima te senzacija zagrebačkog Fuliranja – Beg’s Plant Based Street Food koji je trogirsku publiku zaintrigirao svojim jelima biljnog podrijetla – sve je to ponuda koju u periodu do nedjelje 29. svibnja trebate kušati i oduševiti sva svoja osjetila.
Prvenstvo O’Rafijoli na trogirskom Babarolu pokazalo da na mladima svijet ostaje!
Ovog vikenda u Trogiru održano je prvo Prvenstvo O’Rafijoli u sklopu Babarol by Coca Cola street food festivala. Natjecanje u spravljanju ove tradicionalne trogirske slastice izazvalo je ogroman interes lokalne javnosti pa se tu našlo preko 20 prijavljenih koji su pred žiri stavili svoje rafijole i tako izazvali sva njihova čula.
Čast da se nađu u sudačkoj stolici ovog prvenstva postala je ujedno i izazov jer ni kandidati nisu štedjeli žiri svojim duhovitim komentarima u kojem su se našli chef Robert Predrag Žmire, pas-try chefica Tea Mamut i novo kulinarsko lice, pobjednik showa Masterchef – Ivan Temšić.
Zaista duhovit i zabavan program prepun prepucavanja i kušanja rafijoli odvijao se u krugovima pa je tako žiri u jednom trenutku dobio i povez na očima kako bi pravedno ocjenio segment okusa a kasnije i vizualni dojam trogirskih rafijola.
U zaista oštroj konkurenciji presudila je mladost i prenošenje iskustava s koljena na koljeno pa je pobjednica postala mlada Dina Stipčić koja je recept i ljubav prema ovoj tradicionalnoj slastici nasljedila od majke.
Za bogate nagrade kao što su ugradbena pećnica i velika hrvatska kuharica pobrinuli su se pokrovitelji međutim možda ona najljepša dogodila se na samom kraju dana kada je pobjednica dobila i ozbiljnu ponudu za posao.
Vjerujemo kako je pred Dinom Stipčić svijetla budućnost a vi ako navratite do Trogira – “grada sretnog trenutka”, obavezno kušajte ovaj kolač.