Ova zagrebačka pizzerija sve sastojke uvozi iz Napulja

Sve svoje namirnice dobavljaju s juga Italije, a kombinacija talijanske tradicije i hrvatske strasti čine ovo mjesto jednim od onih kojim ćete se, nakon što probate primjerice pizzu s tartufima ili pizzu Bresaola, uvijek ponovno vraćati

Posljednjih nekoliko godina na hrvatsku gastro scenu isplivalo je mnogo ambicioznih formata pizzerija, koje su u kratkom roku, na obostrano zadovoljstvo, pronašle svoju klijentelu. Malo tko nije ljubitelj ovog jednostavnog, a neodoljivog talijanskog brzog zalogaja, no zanimljivo je kako se u posljednje vrijeme otvaraju netom gurmanske pizzerije. One svoj zadatak – spravljanja vrhunske pizze, shvaćaju vrlo ozbiljno, pridajući mnogo pažnje ponudi koju nude, procesu i svojoj usluzi,  pritom birajući najfinije namirnice. Jedna od prvih pizzeria koje su uvele takav koncept u svoju ponudu poznata je zagrebačka Santa Maria, koju od sada možete pronaći u još ljepšem ruhu i na novoj adresi.

U modernom ambijentu upotpunjenom s autohtonim talijanskim detaljima, koji mu daju dodatnu toplinu i stari šarm, na adresi Remetinečka cesta 116, od ove subote imat ćete priliku okusiti vrhunske pizze, koje će vas već jednim zalogajem odvesti na teritorij najpoznatije čizme na svijetu. Specifičnost pizzerije Santa Maria, a možda i tajna njezina dugogodišnjeg uspjeha, je u tome što se svi sastojci uvoze iz Italije, točnije iz Napulja, ali i ostatka juga Italije, a pizze su rađene od posebnog najfinijeg brašna, namijenjenog isključivo za izradu tijesta za pizzu. Riječ je o sitno mljevenom brašnu tipa 00 – zero zero. Isto brašno koristi se u najboljim pizzerijama u Italiji, Americi i ostatku svijeta, kako bi im tijesto bilo prhko i podatno baš poput onoga u Santa Mariji. To posebno brašno proizvodi se od 12 vrsta žitarica iz raznih predjela Italije i mora imati posebnu elastičnost, kako bi pizza-majstori mogli razvući tijesto vrteći ga na dlanu u zraku.

Prvu pizzu ispekao je Raffaele Esposito u Napulju još davne 1889. godine u čast posjete kralja Umberta I. i kraljice Margarite njegovom restoranu. Ova pizza sastojala se od najjednostavnijih sastojka, a svoje ime dobila je po kraljici – Margarita. Od tada su se dogodile bezbrojne kombinacije i varijacije ovog jednostavnog, a zapravo kraljevskog obroka, ali jedna stvar svima im je zajednička – okus koji osvaja i čini jedno od onih slatkih užitaka u životu, bez kojih bi on bio mnogo teži. Specijalitet pizzerije Santa Maria, pizza Bresaola, klasičan je primjer te gradacije, a komplementarnost okusa goveđeg pršuta, mozzarelle i rikole osvojiti će vas na prvu. Također, za one željne malo drugačijih okusa, tu je i pizza s „bijelim zlatom“ Talijana i Istrijana – tartufima, koja je ujedno i topla preporuka vlasnika objekta.

Santa Maria živi i radi po talijanskim principima jednostavnosti, ljubavi i hrane; kombinirajući te važne stavke sa strasti prema poslu koja je zajednička cijelom njezinom kolektivu i njihovom željom da ugode svojim mušterijama, osluškujući sve njihove potrebe.

Gastro Jolie apetite Ova zagrebačka pizzerija sve sastojke uvozi iz Napulja

povezano

jolie preporuke

Stiglo je obiteljsko pakiranje omiljenog Lino Lada sladoleda!

Nakon Lino Lada sladoleda na štapiću koji je prošlog proljeća postao apsolutni hit, Ledo je ove sezone predstavio Lino Lada sladoled u velikom obiteljskom...

Noviteti iz Zare, Manga i H&M-a koje jedva čekamo vidjeti u ljetnim izdanjima

Vrlo smo oprezni s istraživanjem noviteta koji se mogu pronaći u našim omiljenim high street trgovinama jer realno, nije odjeća najbitnija u ovom izolacijskom...

Trik s kojim ćete tijekom kuhanja dobiti bijela jaja

Viđate ih na društvenim mrežama, Pinterestu, u serijama, ali kod nas ih nažalost nešto teže možete nabaviti, pogotovo sada. Ne brinite, bijela jaja zapravo...

Tiger King: Joe Exotic je anti-junak našeg izolacijskog doba

Andreu pratite na službenoj stranici, Facebooku i Instagramu te čitajte njezine tjedne kolumne na Jolie.hr-u. Hey all you cool cats and kittens, da sumiram u kojem...

Zdrave palačinke od integralnog brašna

Mi vam danas donosimo recept za palačinke s integralnim brašnom i zobenim pahuljicama koje su odličan izbor za doručak. Uz zdrave verzije namaza ili...

Nova Startas kolekcija donosi 12 neodoljivih modela

Borovo predstavlja dvanaest novih, neodoljivih modela nove Startas kolekcije proljeće/ljeto 2020. Startas tenisice dio su avanture zvane život mnogih generacija, a ovogodišnja kolekcija je...

Trending

Ovo nam je još uvijek najslađi način za dekorirati pisanice

Uz one provjerene tradicionalne metode ukrašavanja pisanica karakteristične za naše područje, svake se godine pojave nove ideje koje se sada šire lakše nego ikada...

Najbolji recept za ukusne i mirisne uskrsne pogače

U raznim krajevima ima drugačiji naziv – pogača, sirnica, pinca… a svako mjesto, pa i svako domaćinstvo ima svoj recept. Pogađate, imamo i mi svoj...

‘Oldskul’ igrica koja osvaja šarmantnom grafikom – jeste li već igrali Machinarium?

Naslušali smo se puno priča o tome koliko je dobro maknuti se od laptopa ili mobitela i vrijeme posvetiti nekim drugim aktivnostima. No, u...

Najpoželjnije nude sandale iz aktualnih kolekcija high street brendova

Među klasične komade koje nosimo iz sezone u sezonu, svakako treba uvrstiti nude sandale na koje uvijek možemo računati. Bez obzira radi li se...

Uskrsni kruh s cimetom uljepšat će svaki doručak

Kringle je ime za estonski tradicionalni slatki kruh koji se jede za blagdane i razna slavlja. Ova slastica koja na jednostavan način kombinira mekano...

Trik s kojim ćete tijekom kuhanja dobiti bijela jaja

Viđate ih na društvenim mrežama, Pinterestu, u serijama, ali kod nas ih nažalost nešto teže možete nabaviti, pogotovo sada. Ne brinite, bijela jaja zapravo...

Facebook

82,153ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Ovo nam je još uvijek najslađi način za dekorirati pisanice

Uz one provjerene tradicionalne metode ukrašavanja pisanica karakteristične za naše područje, svake se godine pojave nove ideje koje se sada šire lakše nego ikada...

Najbolji recept za ukusne i mirisne uskrsne pogače

U raznim krajevima ima drugačiji naziv – pogača, sirnica, pinca… a svako mjesto, pa i svako domaćinstvo ima svoj recept. Pogađate, imamo i mi svoj...

‘Oldskul’ igrica koja osvaja šarmantnom grafikom – jeste li već igrali Machinarium?

Naslušali smo se puno priča o tome koliko je dobro maknuti se od laptopa ili mobitela i vrijeme posvetiti nekim drugim aktivnostima. No, u...

Najpoželjnije nude sandale iz aktualnih kolekcija high street brendova

Među klasične komade koje nosimo iz sezone u sezonu, svakako treba uvrstiti nude sandale na koje uvijek možemo računati. Bez obzira radi li se...

Uskrsni kruh s cimetom uljepšat će svaki doručak

Kringle je ime za estonski tradicionalni slatki kruh koji se jede za blagdane i razna slavlja. Ova slastica koja na jednostavan način kombinira mekano...

Trik s kojim ćete tijekom kuhanja dobiti bijela jaja

Viđate ih na društvenim mrežama, Pinterestu, u serijama, ali kod nas ih nažalost nešto teže možete nabaviti, pogotovo sada. Ne brinite, bijela jaja zapravo...