Zagorje je najljepše u proljeće i u ljeto, kada se zeleni pitomi brežuljci i bregi tog kraja kompletno zazelene, a posvuda miriše rascvjetana bazga. Upravo u takvom okruženju ovog svibnja možete uživati i uz pogled na rascvjetanu prirodu još uživati u ukusnim zalogajima slasnih štrukla, specijaliteta ove regije. Naravno, radi se o 16. Štruklijadi koja će s održati 23. i 24. svibnja, predzadnjeg vikenda ovog mjeseca.
Uz samu Štruklijadu, kada će se ocjenjivati najfiniji štrukli Hrvatske, manifestacija će se spojiti i i sa Sajmom vina u Bedekovčini – pa će na meniju sigurno biti i jako dobrih kapljica. Cijeli event održat će se na divnim Bedekovčanskim jezerima.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Stručnjaci za vina posjetiteljima će objašnjavati različite sorte i karakteristike vina, a na sajmu će biti predstavljena i najpoznatija imena zagorske vinske scene poput Vina Vuglec, Bodrena, Petrača, Prekratića, Severa i Vinogradarstva Grozaj, Bolfan, Kota, ali i brojni manji proizvođači.
Nas ipak više intrigira Štruklijada – tijekom koje će se moći kušati autentične kuhane ili zapeče štrukle, kao i saznati tajne kuhara koji ih svakodnevno pripremaju. U ponudi će biti naravno tradicionalne opcije, ali i kreativne, moderne interpretacije s twistom.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
S obzirom na to da se Bedekovčanska jezera nalaze samo 45 minuta vožnje od Zagreba, odlična su vikend destinacija. Sve informacije o programu i radnom vremenu eventa dostupne su na Facebook i Instagram stranici manifestacije.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.