Malo što nas toliko asocira na jesenske mjesece kao što je to miris pečenog kestenja – ultimativnog simbola jesenskih mjeseci. I dok ih najčešće kupujemo na ulicama gradova, možemo ih jednako kvalitetno ispeći i doma, a postoji i poseban trik uz koji se više nikada neće boriti s odvajanjem njihove ljuske.
Naime, stručnjaci kažu da je tajna u rezanju i potapanju u toplu vodu – dakle, prije no što svoje kestenje stavite u pećnicu, nježno ih zarežite duž ravne strane, a zatim prije pečenja potopite u toplu vodu na barem 20 minuta. Tako će korica dodatno omekšati, a u konačnici će se i kesteni ravnomjernije peći.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Nakon što su 20-ak minuta bili potopljeni u toploj vodi, kestene stavite u pećnicu da se peku na 200 stupnjeva, rezom okrenuti prema gore. Trebali bi se peći barem 25-30 minuta, s tim da polovicu vremena na najvišoj temperaturi, a zatim na nešto nižoj, srednjoj vatri.
Za kraj, kako bi bili dodatno mekani, kada su pečeni, kestene omotajte u kuhinjsku krpu te ih ostavite da u njoj otpuste svoju prvu vrelu paru. Para unutar krpe će omekšati koru, nakon čega će se vaši kesteni savršeno lako guliti!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.


