Pečeni kesteni kojima ljuskica sama otpada? Moguće je uz ovaj trik

Zdrava poslastica koju nikad nije bilo lakše pripremiti kod kuće.

Malo što nas toliko asocira na jesenske mjesece kao što je to miris pečenog kestenja – ultimativnog simbola jesenskih mjeseci. I dok ih najčešće kupujemo na ulicama gradova, možemo ih jednako kvalitetno ispeći i doma, a postoji i poseban trik uz koji se više nikada neće boriti s odvajanjem njihove ljuske.

Naime, stručnjaci kažu da je tajna u rezanju i potapanju u toplu vodu – dakle, prije no što svoje kestenje stavite u pećnicu, nježno ih zarežite duž ravne strane, a zatim prije pečenja potopite u toplu vodu na barem 20 minuta. Tako će korica dodatno omekšati, a u konačnici će se i kesteni ravnomjernije peći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Diana (@foodloverbydiana)

Nakon što su 20-ak minuta bili potopljeni u toploj vodi, kestene stavite u pećnicu da se peku na 200 stupnjeva, rezom okrenuti prema gore. Trebali bi se peći barem 25-30 minuta, s tim da polovicu vremena na najvišoj temperaturi, a zatim na nešto nižoj, srednjoj vatri.

Za kraj, kako bi bili dodatno mekani, kada su pečeni, kestene omotajte u kuhinjsku krpu te ih ostavite da u njoj otpuste svoju prvu vrelu paru. Para unutar krpe će omekšati koru, nakon čega će se vaši kesteni savršeno lako guliti!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli AD Cooking & Travelling (@adkitchenandtravel)

GastroJolie apetitePečeni kesteni kojima ljuskica sama otpada? Moguće je uz ovaj trik

Facebook

100,860FanovaLajkaj