today-is-a-good-day

Restoran Vodnjanka predstavio najfinije istarske specijalitete u jesenskom ruhu

Istarska gastronomija svojom raznolikošću i bogatstvom okusa oduvijek je privlačila prave gurmane. Istra ili hrvatska Toskana, kako joj mnogi tepaju,  prava je meka savršenih namirnica, koje svojom čarobnom puninom ostavljaju bez daha. Osim u Istri, vrhunski istarski specijaliteti posljednjih se godinu dana mogu isprobati i u restoranu Vodnjanka, zagrebačkoj podružnici istoimenog kultnog restorana iz Vodnjana.

Upravo ondje, u samom srcu Zagreba, održana je fantastična degustacijska večera u 6 sljedova, koja je pokazala svu raskoš autohtone istarske gastronomije. Vlasnica i chefica Svjetlana Celija, zajedno sa svojim izvrsnim timom, prezentirala je samo najbolje od Istre, istaknuvši u prvi plan tri vrhunska istarska proizvoda; Brist maslinovo ulje, jedno od najcjenjenijih svjetskih extra djevičanskih maslinovih ulja, jedinstvene arome i okusa, proizvedeno na tradicionalan način od autohtonih sorti maslina u Vodnjanu, zatim Karlić tartufe u vlasništvu obitelji Karlić, koja dugi niz godina uspješno vodi obiteljsko domaćinstvo temeljeno na tartufima i proizvodima od tartufa te vina Medea, sjajnu istarsku vinariju, odraz jednog čitavog istarskog života, uživanja, opuštanja i inspiracije.

 

Večer je započela ljupkim zalogajem pod nazivom „Pršut i Boškarin spavaju na torti od kruha“, kombinaciji fantastičnog domaćeg pršuta i boškarina uz dodatak rukole „tete Dragice“ i domaćih maslina obitelji Celija te „Truffle trisom” – zalogajčićima od tartufa, istinskoj jesenskoj kombinaciji palente, krostate i domaćeg kruha oplemenjenim crnim i bijelim tartufima, uz dodatak Brist Oleum maslinovog ulja, čiji su izražajni okusi razbudili i pripremili za daljnje kušanje, dok je za prvu čašu vina odabran svjež Medea Chardonnay. Za toplo predjelo pripremljeni su divni, mirisni, topli „Ravioli od tartufa“, koje je u stopu pratila odlično uparena Medea Malvazija, kao i nekoliko kapi Brist Delicata, delikatno naglašavajući svu puninu tartufa. S obzirom kako Vodnjanka veliku pažnju posvećuje sezonskim namirnicama, kao zvijezda prvog glavnog jela, pored naravno boškarina, istarskog autohtonog goveda, istaknule su se zanimljive lisičarke,  u jelu naziva „Fagotin s boškarinom na kremi od lisičarki“, koje je izvrsno pasalo u kombinaciji s Medea Montiron Malvazijom i Brist Intenso maslinovim uljem. Uslijedilo je jelo pod nazivom „Beef tagliata s bijelim tartufima na kremi od maslačka“, perfektno, aromatično i puno jelo, dodatno naglašeno Brist Exclusive Selection maslinovim uljem i snažnim Medea Merlotom. Desert je slijedio ostatak menija u svojoj perfekciji, neodoljivo šarmantni „Profiteroli od fritula“, zaokruženi zvijezdama ove večeri; Karlić tartufima, Medea Teranom i Brist STA. Marheritom.

Filozofija Vodnjanke – fine dining, temeljen na receptima iz starih bakinih škrinja, kojima su dodali svježinu modernih kulinarskih trendova, no bez udaljavanja od izvornih istarskih okusa – i na ovoj degustacijskoj večeri činio je glavnu okosnicu njihove kuhinje. Dašak suvremenosti u zagrebačku Vodnjanku svakako je donijela i kći gospođe Svjetlane, Ivana Celija, koja je i glavna zaslužna za otvaranje njihove podružnice u metropoli. Zagrebačka Vodnjanka nalazi se u samom centru grada, na adresi Gundulićeva 16.

GastroJolie apetiteRestoran Vodnjanka predstavio najfinije istarske specijalitete u jesenskom ruhu

Stiže nam Festival svjetla! Imamo popis svih atrakcija

Najposjećeniji event u Zagrebu tijekom ožujka neosporno je Festival svjetla koji već godinama pretvara na par dana ulice našeg glavnog grada u svjetlosni spektakl....

Stiže nam Festival svjetla! Imamo popis svih atrakcija

Najposjećeniji event u Zagrebu tijekom ožujka neosporno je Festival svjetla koji već godinama pretvara na par dana ulice našeg glavnog grada u svjetlosni spektakl....

Enis Bešlagić oduševio rasprodanu dvoranu Lisinski s izvedbom autorske predstave ‘Da sam ja neko’

Do posljednjeg mjesta ispunjena velika dvorana Vatroslava Lisinskog sinoć je ugostila jednog od omiljenih regionalnih kazališnih i televizijskih glumaca, Enisa Bešlagića, te tako postala mjesto...

Atipične vjenčanice i atraktivne kombinacije za uzvanice u novoj kolekciji domaće dizajnerice Ana Marije Ricov

Estetika ovakvih vjenčanja podložna je mnogim suvremenim interpretacijama koje sugeriraju pretapanje elegantnog i egzotičnog do minimalističkog i ležernog koncepta, a upravo to su i...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram