• Jolie
  • Gastro

Šampanjska gala večera – jedinstveni gastro događaj godine obasjan Michelinovom zvjezdicom

Zagrebačku gastro scenu u četvrtak, 3. studenoga 2016., u otmjenom ambijentu restorana Zinfandel’s očekuje neodoljiva gurmanska poslastica – šampanjska gala večera uz gostovanje vrhunskog francuskog chefa s Michelinovom zvjezdicom, Lionela Levya.

Na gala večeri chef Levy kulinarski će se udružiti s domaćinom, chefom Anom Grgić, iskusnom, kreativnom i šarmantnom prvom damom Esplanadine kuhinje. Slasnu gozbu delicija popratit će odabrana selekcija vrhunskih šampanjaca Veuve Clicquot i Moët & Chandon, a uz glavni slijed uzvanicima će biti posluženo jedinstveno francusko vino iz vinarije princa Henrika od Danske, koji je prije dvije godine s kraljicom Margaretom II. prilikom službenog posjeta Hrvatskoj boravio u Esplanadi.

Na pomno osmišljenom jelovniku naći će se pet sljedova inovativnih i privlačnih francuskih okusa poput gravlaxa od brancina sa zvjezdastim anisom uz salatu od komorača i limuna, milkshakea bouille-abaisse, zaleđene juhe od češnjaka, zatim slasnih goveđih obraza u začinu Raz el Hanout s humusom i krostinima od moždine, a sve to zaokružit će primamljivi francuski tart od limuna te osvježavajući sorbet od limete i bosiljka.

„Šampanjske gala večere uz gostovanje poznatih inozemnih chefova s Michelinovim zvjezdicama već su godinama tradicija u Esplanadi i jedni od onih gurmanskih događaja koji se ne propuštaju i na kojima se traži stol više, što je dokaz da u Zagrebu ima mnogo onih koji istinski cijene visoku kuhinju. Ovo je zaista jedinstvena prilika za Zagrepčane i sve ljubitelje šampanjskih kuća Veuve Clicquot i Moët & Chandon da se u elegantnom ozračju Zinfandel’sa prepuste istinskom uživanju u maštovitim sljedovima vrhunskih chefova, Ane Grgić i Lionela Levyja. Ovaj gurmanski događaj rezultat je lijepe suradnje s Francuskim institutom, festivalom Okusi Mediteran!, tvrtkom AGS selidbe i MIVA galerijom vina kojima zahvaljujem na podršci“, izjavio je generalni direktor hotela, Ivica Max Krizmanić.

Lionel Levy chef je kuhinje poznatog restorana Alcyone u sklopu hotela InterContinental u Marseilleu u Francuskoj. Levy je poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, a zanat je izučio od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea. Nakon preseljenja u Marseille 1999. godine, taj grad postao je njegov novi dom gdje je stekao majstorstvo u domaćoj kuhinji, zbog čega je i postao nositeljem Michelinove zvjezdice od 2005. godine. Inventivnost, znatiželja i neprestana želja za otkrivanjem novih recepata najbolje opisuju tog kuhara. Njegovi jelovnici predstavljaju lokalnu kuhinju sastavljenu od najboljeg izbora svježe ulovljene ribe iz Vieux-Porta, najboljih uzgajivača mesa te lokalno uzgojenog povrća od poljoprivrednika koji su ponosni na ono što rade. U hotelu InterContinental Marseille – Hotel Dieu, Lionel Levy nadgleda sve kulinarske poslove: bar i dva potpuno različita restorana. Lionel je već bio u posjeti Hrvatskoj ovo ljeto kada je u sklopu festivala Okusi Mediteran!, u Šibeniku, sudjelovao u predstavljanju francuske kuhinje.

french-chef-lionel-levy

U sklopu svoga dolaska u Zagreb, a uz potporu Francuskog instituta u Hrvatskoj, etablirani francuski chef Levy održat će edukativnu gastro-radionicu srednjoškolcima Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Novom Zagrebu. Bit će to iznimna prilika novim mladim naraštajima kuhara da iz prve ruke doznaju tajne ovog velikog majstora francuskog kulinarstva. Rezultat je ovo iznimne suradnje između Hrvatske i Francuske ostvarene kroz festival Rendez-vous i brojne druge kulturne i gastronomske događaje koji su se održavali u Hrvatskoj i koji otvaraju vrata novim projektima između ovih dviju zemalja.

Ana Grgić, šefica kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela Esplanade, već je imala priliku raditi s brojnim poznatim chefovima iz cijelog svijeta. Na prošlogodišnjoj šampanjskoj večeri u svojoj je kuhinji ugostila francuskog chefa Xaviera Mathieua, a godinu prije glavnog chefa prestižne šampanjske kuće Moët & Chandon, Pascala Tingauda. „Nakon vrlo uspješnih gostovanja poznatih francuskih chefova s veseljem iščekujem iduću šampanjsku večer na kojoj će gostovati chef Lionel Levy. Mnogo sam lijepog čula o njemu, a već smo bili u kontaktu prilikom kreiranja jelovnika i sljubljivanja šampanjaca. Vjerujem da će za sve uzvanike i istinske ljubitelje finih francuskih delicija i vrhunske kapljice ovo biti jedna posebna večer i divan uvod u nadolazeće blagdane“, izjavila je Ana, koja je nedavno nominirana za prestižnu nagradu Veuve Clicquot Business Woman Award.

dsc_6778bw

Gala šampanjska večer održat će se u četvrtak, 3. studenoga 2016. u restoranu Zinfandel’s. Gurmanski događaj započinje u 20 sati dobrodošlicom u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru uz selekciju finih zalogaja i šampanjac, a nastavlja se gala večerom od pet sljedova jela.

Cijena večere iznosi 895 kn po osobi te uključuje konzumaciju svih šampanjaca, vode, kave i čaja uz razgovor i upoznavanje s chefovima. Svečanom ugođaju doprinijet će i odabir francuske glazbe. Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se primaju na tel: 01 45 666 44 ili e-mail: [email protected].


Foto: PR

 

Gastro Jolie apetite Šampanjska gala večera - jedinstveni gastro događaj godine obasjan Michelinovom zvjezdicom

povezano

Trending

Chrissy Teigen iskreno odgovarala na pitanja o životu...

Jeste li se ikada pitali kako stvarno izgleda život zvijezda A liste? Ne govorimo o glamuroznim trenutcima koje možemo vidjeti na raznim dodjelama nagrada...

Dani u Goi ispunjeni plažom, suncem, sjajnom hranom...

Dok sjedim i tipkam ove retke u dvorištu hostela Jungle by the Hostel Crowd u Goi, stol do mene okupljeno je društvo od sedam...

Jeste li vidjeli nove naslovnice Ženskog rokovnika? Teško...

Upečatljive naslovnice s mudrim izrekama ono su što godinama privlači brojne žene da nabave svoj primjerak. Ipak, najljepši dio krije se među njegovim stranicama...

Sarma za ponit, nešto iz teće, fritule… Što...

Advent je u punom zamahu! Ulicama se šire arome najfinije hrane koje nam pomažu da zaboravimo na niže temperature, družimo se s dragim ljudima,...

Modne insajderice ga obožavaju – brend BOYY stigao...

Od tada su Wannasiri i Jesse obišli dobar dio svijeta u ostvarivanju svoje vizije, tako da danas trgovine imaju u Copenhagenu i Bangkoku, dok...

4 načina kako uvesti ricinusovo ulje u beauty...

Prirodne preparate za njegu kože, kose i noktiju uvijek je dobro uvesti u beauty rutinu, a neki od njih imaju brojne prednosti i namjene....

Facebook

78,827ObožavateljiLajkaj

instagram

32,9k Sljedbenici
Slijedi

pročitajte

jolie preporuke