Bez sumnje, najdraži desert tijekom ljeta nam je kremasti sladoled, no što kada ga se spoji s omiljenim nam hrskavim kroasanima? Iako zvuči čudno sladoled maknuti iz korneta, upravo ova gastro kombinacija postala je hit na društvenim mrežama te nakon kave u krafnama i sličnih recepata zaludjela javnost.
Ime ove trenutno megapopularne slastice je Ice-crone, a ona spaja kremastu teksturu sladoleda s hrskavim lisnatim tijestom najboljeg kroasana – sve za dekadentan desert kakav se trenutno može kušati samo na ulicama Londona, točnije u British Patagonia slastičarnicama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
U ponudi se nalaze kroasani punjeni sladoledima od vanilije i čokolade, uz dodatke poput posebno kreiranih slatkih preljeva od pistacija, šumskog voća, karamele ili lješnjaka. Ono što je posebno kod Ice-cronea je to što je on homemade, unikatna kreacija samo jedne svjetske slastičarnice koja koristi samo veganske sastojke, no uopće ne sumnjamo da će uskoro diljem svijeta iskrsnuti slične inačice s raznim punjenima i drugačijim dodacima.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Samo je pitanje vremena kada će Ice-crone doći i u slastičarnice naših gradova, a dok se to ne dogodi uvijek ga možete pokušati napraviti sami. Jednostavno izdubite domaći kroasan te ga napunite omiljenim sladoledom – i to bi više manje trebalo biti to. Jednostavno, a jako fino.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.