Što se fino može pojesti u El Toro restoran i baru?

File zapečenog brancina u kukuruznom listu

Nakon soft-openinga i 20 dana laganog uhodavanja, svoja vrata za sve goste otvorio je El Toro restoran i bar koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg Šubićevca pa onda i Baschiere, na raskrižju Šubićeve i ulice Fra Filipa Grabovca. Ovime je zagrebačka gastrotainment scena dobila još jednog iznimno važnog predstavnika koji cilja postati centar zabavnog i društvenog gastro života metropole.

Na ekskluzivnom predstavljanju restorana i menija chef Mario Mihelj i suvlasnik Jan Jerič predstavili su koncept El Tora, restorana i bara koji objedinjuje mjesto na kojem se po prvi puta mogu okusiti specijaliteti latino kuhinje, uživati u širokoj ponudi pića, a na kraju svega i dobro zabaviti jer El Toro prati svjetski trend u kojem nakon večere restoran postaje i mjesto za noćni izlazak.

Tiradito losos

Chef Mihelj predstavio je svoja jela koja se temelje na namirnicama karakterističnim za Argentinu, Peru, Čile i Urugvaj poput batata, crnog graha i crne divlje riže i njihovoj obradi na način njihovih kuhinja.

Rib eye, 40 dana suho sazrio, pire od batata, hrskave mahune, crna divlja riža

S obzirom na latinski gastro koncept El Tora, predjela se baziraju na zanimljivom i pristupačnom sharing konceptu gdje svi za stolom probaju sve. Iz kreativnog jelovnika El Tora valja izdvojiti Tacos od bikova repa, Ceviche od kozica i jakobovih kapica, Tiradito od lososa sa aji Amarillo paprikom, Riblju mutnu juhu s limetom i limunskom travom i Pečene plantane, a tu su i razne vrste Flatbreadova, Tacosi s hrskavim kozicama i spicy piletinom, Hrskave okruglice, El Toro beef tartare, Zapečeni file brancina u kukuruznom listu, Marinirani janjeći file, Beefsteak te odležani Rib eye steak.

Plantana arepa s pulled porkom

“Razmišljao sam kako Zagrepčanima ponuditi nešto novo i drugačije. Zapravo se s nekim namirnicama u ovim jelima susrećemo svaki dan i koristimo ih u hrvatskim kuhinjama, a neke smo teško nabavili, egzotične su za naše podneblje i tu je zapravo bio izazov sve to spojiti, a da odgovara okusima naše publike. Zahvalio bi se mom timu – Aleksandru Kajtaziju i Saši Pribičeviću jer su, zajedno sa mnom, prihvatili ovaj projekt. Iako smo znali da na našem tržištu takav restoran još ne postoji, krenuli smo u istraživanje po svim aspektima kako bi zajednički došli do ovakvog rezultata. Vodili smo računa da zadovoljimo zagrebačke goste, odnosno da se na meniju nađe za svakoga po nešto. Tako da u ponudi imamo gluten-free, bez laktozna i vegetarijanska jela. Naravno, riba i meso neizbježne su namirnice latinske kuhinje i veliki su dio naše karte, a vodili smo računa da kroz stil kuhanja zadovoljimo svakog gosta” o meniju je rekao Chef Mihelj.

Flat bread s iberico chorizom i kozijim sirom

Jan Jerič, suvlasnik El Tora, uz Ivana Kršića i Josipa Šelendića, objasnio je kako. su shvatili da, unatoč činjenici da su latinoamerički restorani globalno jako popularni, ovakva gastronomska ponuda nedostaje Zagrebu. “Najvažnije nam je da se gosti kod nas osjećaju ugodno, da se vraćaju, da ne žele otići, da im El Toro postane sinonim za ugodna večernja druženja, odličnu hranu, vikend izlaske, poslovne ručkove i savršenu atmosferu. S obzirom na to da je El Toro prvenstveno restoran, gastro dio nam je jako važan, ponosni smo na početni meni koji je naš chef osmislio i možemo reći da je to samo početak jer nam je u planu jelovnik sezonski razvijati i mijenjati.”

File zapečenog brancina u kukuruznom listu

El Toro je i premium bar pa u svojoj ponudi imaju i odabrana zanimljiva pića poput više od 15 vrsta ginova, rumova, ali i koktela karakterističnih za područje Latinske Amerike. U sklopu bara, u za to posebno uređenom i odvojenom prostoru, gosti mogu uživati i u kubanskim cigarama, i to u brendovima Cohiba i Montecristo.  Oni nešto klasičniji čiji je izbor većinom vrhunsko vino neće se razočarati jer je bogata vinska karta slagana uz pomoć najboljih stručnjaka, a osim domaćih sadrži odabrane etikete Latinske Amerike i Italije.

El Toro tacos od bikovog repa

El Toro će osim nesvakidašnjih gastro uzbuđenja, vikendom i srijedom nuditi DJ gostovanja, ali i dnevni koncept posebnih menija za ručak s kojim uskoro kreću sigurno će razbuditi dio grada u kojem se nalaze.