Tajni sastojak Goge iz Masterchefa za savršen desert s jagodama: donosimo vam recept!

Nervozu zvanu "Što poslužiti na blagdanskom stolu" rješilo je jedno poznato i simpatično kulinarsko TV lice.

Gorana “Goge” Milaković, čiji bistro “Missy B.” je postao sinonim za odličan brunch subotom u Splitu, a i bogatu dnevnu ponudu, jučer je u jednom dubrovačkom supermarketu u sklopu kulinarskog showa pripremala slastice koje će se zasigurno naći na blagdanskoj trpezi mnogih posjetitelja.

Jednostavan recept privukao je mnogobrojne posjetitelje koji su se i sami okušali u izradi Gogine “Proljetne slagalice”, a ohrabreni su bili i dubrovački gospari pa nije nedostajalo ni duhovitih situacija.

Goge je predstavila i verziju za mališane a posebno je zanimljivo bilo gledati interakciju s djevojčicom Đivom koja je iznimnom spretnošću pripremila slasticu u svega nekoliko minuta.

Svježe jagode i Plazma mljeveni keks kao dobitna kombinacija za najfiniji proljetni desert

Bilo da radite varijantu za uskršnji stol ili samo hladno proljetno osvježenje, svježe jagode i Plazma mljeveni keks pokazali su se kao tajni saveznik za pripremu omiljenih slastica. U nastavku vam ekskluzivno donosimo recept i ne preostaje nam reći ništa više nego doli trk u najbliži supermarket ili tržnicu i bacite se na posao!

GOGINA PROLJETNA SLAGALICA S JAGODAMA

  • PRIPREMA: 30 min
  • Broj serviranja: 16 kom

Sastojci

  • 500 g Plazma keksa
  • 100g mljevene Plazme
  • 200g mascarpone sira
  • 100ml slatkog vrhnja
  • 80g šećera u prahu
  • 2 bourbon vanilije
  • 1 limun (korica)
  • 400g svježih jagoda (za izradu džema)
  • 50ml vode
  • žlica limunova soka

Dekoracija

  • 250g svježih jagoda
  • listići mente

Postupak:

  • Pomiješajte mascarpone sir, slatko vrhnje, šećer u prahu, bourbon vaniliju i koricu limuna te sve skupa mikserom izradite dok ne dobijete glatku kremu.
  • 400g svježih jagoda pomiješajte sa 4 žlice šećera te kuhajte dok se voće ne raspadne. Usitnite štapnim mikserom i dodajte vodu i limunov sok.
    Ostatak od 250g svježih jagoda narežite na tanke kriške.
  • “Slagalicu” slažite u četvrtasti kalup tako da Plazma kekse prvo umočite u džem od jagoda, a onda rasporedite na dno kalupa.
  • Pola kreme premažite preko Plazma keksa, a zatim sve prekrijte kriškama jagoda.
    Ponovite postupak s Plazma keksima i džemom, a potom i kremom i svakako završite kolač s kriškama jagoda i posipom od mljevene Plazme.
  • Ako imate par listova mente za dekoraciju i svježinu – stigli ste do kraja!
    Kolač dobro ohladite prije serviranja.

Ništa lakše – ništa slasnije – slatko i “pupasto”!
Jer saN ja to tako tila!
Gorana “Goge” Milaković

GastroJolie apetiteTajni sastojak Goge iz Masterchefa za savršen desert s jagodama: donosimo...

Nova kolekcija donjeg rublja brenda SKINY donosi čarobnu igru boja i senzualnosti

Lijepo donje rublje ima moć. Pruža nam osjećaj posebnosti, zavodljivosti i privlačnosti. Ono nije samo komad tkanine, to je i osjećaj samopouzdanja i senzualnosti...

Donna Vekić u rodnom Osijeku nastavlja misiju izgradnje javnih teniskih terena

Nakon dva uspješno održana turnira, 2020. i 2022. godine, Premier Tennis Tournament i ove se godine održava u Osijeku. O uspješnosti prethodnih turnira govore i dva, već...

Nikolina i Sonja obožavaju odvažne okvire naočala

Naše oči su naš prozor u svijet. Omogućuju nam da istražujemo, čitamo, vozimo, obavljamo poslove i sudjelujemo u mnogim drugim svakodnevnim aktivnostima. No, često zaboravljamo...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram