Volite Argetu? Stigla je nova pašteta neodoljivog okusa!

Argeta Exclusive, prestižna linija omiljenog delikatesnog namaza u Hrvatskoj, ponovno je udružila snage s vrhunskim chefom kako bi premijerno predstavila svoje deveto izdanje gastronomske poslastice. Na jučerašnjem događaju u restoranu Grič izabranim gostima otkrili su svoju zadnju majstoriju, koja je plod suradnje s jednim od najboljih slovenskih chefova nove generacije, Lukom Koširom.

Novi okus ljubimice najzahtjevnijih gurmana, Argeta Exclusive à la chef Luka Košir, ujedinjuje na prvi pogled neočekivano. Ovaj put, u inovativnom stilu kuhara Luke Košira, malo crno pakiranje donosi zanimljivu kombinaciju pačjih prsa, vanilije i prženih lješnjaka, vješto zaokruženo kardamomom, cimetom, klinčićima i pimentom. Obožavatelji kulinarskih postignuća, predstavnici medija i gastro zajednice došli su na svoje te se prepustili degustaciji novog okusa Argete Exclusive i uživali u profinjenim gurmanskim umijećima chefa Luke Košira.

Mladi slovenski virtuoz, Luka Košir započeo je svoj kulinarski put u restoranu JB pod mentorstvom šefa Janeza Bratovža. Ubrzo nakon toga odlučio je slijediti svoje snove i preuzeo vodstvo obiteljskog restorana Grič, gdje svakodnevno ljepot netaknute, divlje prirode biva savršenom kulisom te inspiracijom za mnoge njegove kulinarske pothvate. Njegova je želja stvoriti vlastitu filozofiju i identitet temeljen na korištenju lokalnih sastojaka i samodostatnosti hrane, koja uključuje niz aktivnosti kao što su hortikultura, sakupljanje biljaka i lov. Luka Košir je poznat po svojoj inovativnoj upotrebi sezonskih sastojaka i tijesnoj vezi s prirodom, što mu omogućuje da hranu ponudi “izravno s polja na tanjur”. Jedno od spektakularnijih jela u njegovoj ponudi su mravi, o čijoj se nastambi brine u obližnjoj šumi, a njegov specijalitet kuće je patka koju Košir uzgaja na vlastitoj ekološkoj farmi. Prvoklasno pačje meso osnovni je sastojak nove Argeta Exclusive. Uz dodatak vanilije i prženih lješnjaka, novi Argeta Exclusive à la chef Luka Košir oduševljava luksuznim i inovativnim ukusom.

Kako je rekao Enzo Smrekar, glavni direktor strateškog poslovnog programa delikatesni namazi, Atlantic Grupa: „Argeta uvijek želi ponuditi najbolje, pa tako i s ekskluzivnim novim okusom.“ Smrekar je dodao kako priznanje pripada svim kuharskim majstorima s kojima su do sada surađivali. Ovakva ekskluzivna iskustva nikako ne bi mogla biti moguća bez uloženog napora, kako od strane vrhunskih chefova, tako i od strane Argete. Smrekar je istaknuo kako se chefovi nikada nisu trebali kompromitirati, vezujući svoje ime uz proizvod u koji ne vjeruju. „Zato u Argeti razvijamo nova partnerstva, a ne kupujemo imena. Nova priča s kuharom Lukom Koširom savršen je mozaik našeg uspjeha. ” – zaključio je Enzo Smrekar.

Nova Argeta Exclusive à la Luka Košir predstavljena je u suradnji s kuharskim timom restorana Grič. Okupljeni su tako uz degustaciju novog delikatesnog namaza imali priliku isprobati kozju albuminsku skutu s tartufima; pačju paštetu s kestenima i mlijekom. Uz uvodnu priču idealno se uklopila jednostavno savršena palenta s crnim trubačama, žumanjkom, polutvrdim zrelim sirom te čipsom od čičoke nakon čega su uslijedili ravioli s bundevom, ricottom i karameliziranom sirutkom uz pjenicu od jabuke. Za glavno jelo posluženi su medaljoni jelena s repom, šljivama i smrekom. Zvijezda slatkog dijela predstavljanja bio je Pâte Sablée s agrumima i kozjim jogurtom. Glavna sommelierka restorana “Grič” predstavila je selekciju vina posluženih uz jela. Argeta Exclusive à la chef Luka Kosir dostupna je u boljim opskrbljenim trgovinama ograničeno vrijeme.

Gastro Jolie apetite Volite Argetu? Stigla je nova pašteta neodoljivog okusa!

povezano

jolie preporuke

Kako pravilno njegovati valovitu kosu?

Naime, da bi valovita kosa (uz poneku kovrču) izgledala lijepo, uredno, a opet razigrano, potrebno joj je posvetiti potrebnu pažnju i njegu. Evo nekoliko...

Omiljeni hrvatski brend nove generacije predstavio kolekciju za ljeto

KLISAB, prominentni hrvatski brend nove generacije, predstavlja kampanju za LJETO20. Serija fotografija snimljena na obroncima Parka prirode Žumberak postavlja pastoralu za kulisu novom dizajnu...

Trending

Obožavat ćete tjesteninu s pečenim češnjakom!

Ako volite jednostavna jela, tjesteninu i okus pečenog češnjaka, ovo je recept za vas. Od sastojaka vam treba tek tjestenina, češnjak, sir ribanac, maslinovo...

Oysho ima pregršt fantastičnih kupaćih kostima

Iako u svojoj ponudi ima i prekrasne haljine, donje rublje, dodatke za plažu  i sl. u ljetnim mjesecima Oysho nas prvenstveno asocira na odličan...

Facebook

82,929ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Obožavat ćete tjesteninu s pečenim češnjakom!

Ako volite jednostavna jela, tjesteninu i okus pečenog češnjaka, ovo je recept za vas. Od sastojaka vam treba tek tjestenina, češnjak, sir ribanac, maslinovo...

Oysho ima pregršt fantastičnih kupaćih kostima

Iako u svojoj ponudi ima i prekrasne haljine, donje rublje, dodatke za plažu  i sl. u ljetnim mjesecima Oysho nas prvenstveno asocira na odličan...