Google Fonts

400: Too many fonts requested for Internet Explorer

Please request fewer web fonts for Internet Explorer or only the fonts which are used on this page. Older versions of Internet Explorer block and download ALL requested web fonts, whether they are used or not.

Requested (8) web fonts: Family{name=Catamaran, foundry=Google, namespace=api, version=v7} (style: normal, weight: 400, {wght=400.0}),Family{name=Crimson Pro, foundry=Google, namespace=api, version=v13} (style: normal, weight: 400, {wght=400.0}),Family{name=EB Garamond, foundry=Google, namespace=api, version=v14} (style: normal, weight: 400, {wght=400.0}),Family{name=Lato, foundry=Google, namespace=api, version=v17} (style: normal, weight: 400),Family{name=Montserrat, foundry=Google, namespace=api, version=v15} (style: normal, weight: 400),Family{name=Open Sans, foundry=Google, namespace=api, version=v18} (style: normal, weight: 400),Family{name=Playfair Display, foundry=Google, namespace=api, version=v21} (style: normal, weight: 400, {wght=400.0}),Family{name=Roboto, foundry=Google, namespace=api, version=v20} (style: normal, weight: 400)

For reference, see the Google Fonts API documentation.

Volite Argetu? Stigla je nova pašteta neodoljivog okusa!

Argeta Exclusive, prestižna linija omiljenog delikatesnog namaza u Hrvatskoj, ponovno je udružila snage s vrhunskim chefom kako bi premijerno predstavila svoje deveto izdanje gastronomske poslastice. Na jučerašnjem događaju u restoranu Grič izabranim gostima otkrili su svoju zadnju majstoriju, koja je plod suradnje s jednim od najboljih slovenskih chefova nove generacije, Lukom Koširom.

Novi okus ljubimice najzahtjevnijih gurmana, Argeta Exclusive à la chef Luka Košir, ujedinjuje na prvi pogled neočekivano. Ovaj put, u inovativnom stilu kuhara Luke Košira, malo crno pakiranje donosi zanimljivu kombinaciju pačjih prsa, vanilije i prženih lješnjaka, vješto zaokruženo kardamomom, cimetom, klinčićima i pimentom. Obožavatelji kulinarskih postignuća, predstavnici medija i gastro zajednice došli su na svoje te se prepustili degustaciji novog okusa Argete Exclusive i uživali u profinjenim gurmanskim umijećima chefa Luke Košira.

Mladi slovenski virtuoz, Luka Košir započeo je svoj kulinarski put u restoranu JB pod mentorstvom šefa Janeza Bratovža. Ubrzo nakon toga odlučio je slijediti svoje snove i preuzeo vodstvo obiteljskog restorana Grič, gdje svakodnevno ljepot netaknute, divlje prirode biva savršenom kulisom te inspiracijom za mnoge njegove kulinarske pothvate. Njegova je želja stvoriti vlastitu filozofiju i identitet temeljen na korištenju lokalnih sastojaka i samodostatnosti hrane, koja uključuje niz aktivnosti kao što su hortikultura, sakupljanje biljaka i lov. Luka Košir je poznat po svojoj inovativnoj upotrebi sezonskih sastojaka i tijesnoj vezi s prirodom, što mu omogućuje da hranu ponudi “izravno s polja na tanjur”. Jedno od spektakularnijih jela u njegovoj ponudi su mravi, o čijoj se nastambi brine u obližnjoj šumi, a njegov specijalitet kuće je patka koju Košir uzgaja na vlastitoj ekološkoj farmi. Prvoklasno pačje meso osnovni je sastojak nove Argeta Exclusive. Uz dodatak vanilije i prženih lješnjaka, novi Argeta Exclusive à la chef Luka Košir oduševljava luksuznim i inovativnim ukusom.

Kako je rekao Enzo Smrekar, glavni direktor strateškog poslovnog programa delikatesni namazi, Atlantic Grupa: „Argeta uvijek želi ponuditi najbolje, pa tako i s ekskluzivnim novim okusom.“ Smrekar je dodao kako priznanje pripada svim kuharskim majstorima s kojima su do sada surađivali. Ovakva ekskluzivna iskustva nikako ne bi mogla biti moguća bez uloženog napora, kako od strane vrhunskih chefova, tako i od strane Argete. Smrekar je istaknuo kako se chefovi nikada nisu trebali kompromitirati, vezujući svoje ime uz proizvod u koji ne vjeruju. „Zato u Argeti razvijamo nova partnerstva, a ne kupujemo imena. Nova priča s kuharom Lukom Koširom savršen je mozaik našeg uspjeha. ” – zaključio je Enzo Smrekar.

Nova Argeta Exclusive à la Luka Košir predstavljena je u suradnji s kuharskim timom restorana Grič. Okupljeni su tako uz degustaciju novog delikatesnog namaza imali priliku isprobati kozju albuminsku skutu s tartufima; pačju paštetu s kestenima i mlijekom. Uz uvodnu priču idealno se uklopila jednostavno savršena palenta s crnim trubačama, žumanjkom, polutvrdim zrelim sirom te čipsom od čičoke nakon čega su uslijedili ravioli s bundevom, ricottom i karameliziranom sirutkom uz pjenicu od jabuke. Za glavno jelo posluženi su medaljoni jelena s repom, šljivama i smrekom. Zvijezda slatkog dijela predstavljanja bio je Pâte Sablée s agrumima i kozjim jogurtom. Glavna sommelierka restorana “Grič” predstavila je selekciju vina posluženih uz jela. Argeta Exclusive à la chef Luka Kosir dostupna je u boljim opskrbljenim trgovinama ograničeno vrijeme.

Gastro Jolie apetite Volite Argetu? Stigla je nova pašteta neodoljivog okusa!

povezano

jolie preporuke

Good Food na veganski način: sedam jela koja morate probati

Veganska prehrana temelji se na biljnoj hrani i isključuje sve namirnice životinjskog podrijetla. Mnogo je razloga zašto se sve više ljudi okreće alternativnim pristupima,...

Zašto nam ne treba reboot Gossip Girla (i nijedne druge kultne serije)?

Andreu pratite na službenoj stranici, Facebooku i Instagramu te čitajte njezine tjedne kolumne na Jolie.hr-u. Negdje nekad, pročitala sam pa mi je ostalo u pamćenju kako je jedan od predstavnika...

Božićni filmski klasici koje možemo gledati iznova i iznova

Službeno nas do Božića dijeli još manje od mjesec dana što znači da će uskoro TV program postati ispunjen tradicionalnim biblijskim filmskim pričama, blockbusterima...

Trending

Pokušajte sami napraviti Mickey Mouse kuglice za božićno drvce!

TikTok nam je često izvor zanimljivih "uradi sam" projekata (ovdje čekirajte samo neke koje smo izdvojili), a posljednji na koji smo naletjeli može se...

Facebook

84,505ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Pokušajte sami napraviti Mickey Mouse kuglice za božićno drvce!

TikTok nam je često izvor zanimljivih "uradi sam" projekata (ovdje čekirajte samo neke koje smo izdvojili), a posljednji na koji smo naletjeli može se...