Zagreb je dobio još jedan precool restoran. Jeste li već čuli za Balkan Express, restač u vagonima vlakova?

Jedva čekamo da rezerviramo svoj stol.

Uvijek nas zanima nova gastronomska ponuda glavnog grada, a sada je Zagreb postao bogatiji za jedan doista jedinstveni restoranski koncept. Naime, u vagonima na Peronu 16 nasuprot zagrebačkog Zapadnog kolodvora otvorio se ‘Balkan Express’, restoran u kojem možete jesti unutar vlaka i zamisliti da ste putnik Orient Expressa!

Ako ste oduvijek maštali o romantičnim luksuznim putovanjima vlakom po Europi, ovo je prilika da barem dio tog ugođaja doživite i na javi. Možda vam se vidik kroz prozore neće mijenjati, ali ćete zato jesti u jako zgodnom ambijentu koji je u tren oka osvojio food blogere i trendesetere hrvatske metropole.

Službeni naziv ovog restorana je ‘Bistroit Balkan Express’, a koji nudi jedinstveni gastronomsko-enološki koncept smješten u dva uređena vagona. Na jelovniku ovog simpatičnog restorana nalazi se gastro spoj okusa Balkana – hrvatskih, srpskih, bosanskih i makedonskih jela. ‘Balkan Express’ radi svakog dana osim nedjelje, a otvoren je od 8.00 do 18.00 sati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Balkan Express Zagreb (@balkan_express_zagreb)

Jelovnik čine tradicionalna jela balkanskih država, a svaka će biti zastupljena s dva tradicionalna jela, jednim desertom te autohtonim vinima i žesticama. Tako ćete ovdje, u nezaboravnom ambijentu vagona, na najljepšem zagrebačkom kolodvoru, moći uživati u purici s mlincima, fišpaprikašu, zapečenim štruklima, Karađorđevoj šnicli, ali i makedonskoj povrtnoj čorbi. Bit će tu i bosanskih kolača poput urmašica, ali i ostalih delicija koje će zadovoljiti i najizbirljivije gurmane. S obzirom na sve rečeno, kad planirate rezervirati svoj stol?

GastroJolie apetiteZagreb je dobio još jedan precool restoran. Jeste li već čuli za...

Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram