Zavirili smo u Pan-pekov pogon i saznali kako se rade najmekše i najmirisnije krafne

Pan-pek s tradicijom rada punih 32 godine u trgovinama diljem Hrvatske otkriva tajnu najmekših i najukusnijih krafni.

Jednostavna, ukusna, svježa i meka – riječi su koje najbolje opisuju najpoznatije slastice zbog kojih uvijek s veseljem očekujemo veljaču i sezonu krafni! U moru izbora, oblika, okusa i raznih punjenja, Pan-pek ostaje vjeran tradiciji i ručnoj izradi krafni prema recepturi tete Verice koja je prije 30 godina zapisala recept za tradicionalne, najukusnije krafne, baš onakve kakvih se sjećamo iz djetinjstva.

Pan-pek otkriva tajnu recepta i to sa samo osam vrlo kvalitetnih i jednostavnih sastojaka

Prepoznatljiv tradicionalan okus svježih, toplih i sočnih krafni s bogatim punjenjem od marelice ili čokolade od sada i vi u vašem domu možete ispeći jer Pan-pek otkriva tajnu recepta i to sa samo osam vrlo kvalitetnih i jednostavnih sastojaka. Slasne, prozračne, meke, savršeno pečene, sa zlatnim prstenom po sredini, punjene različitim nadjevima, a najpoznatiji svakako je fini Podravka džem od marelice, a za završni, neodoljiv dojam lagano su posute šećerom u prahu. Jednostavne i baš savršene krafne!

Tvorac recepture, dugogodišnja djelatnica teta Verica, danas je u mirovini, ali prema njenoj recepturi Pan-pek godišnje proizvede preko 10 milijuna krafni, od čega se potroši čak 105 tona Podravka marmelade od marelice te ih plasira na tržišta kroz vlastitu maloprodajnu mrežu, kao i veleprodajnim kupcima diljem Hrvatske, ali i ostalim zemljama Europske unije, a od sada u savršenom ukusu tradicionalne krafne možete uživati i vi!

SASTOJCI I PRIPREMA:

KRAFNE se proizvode od vrlo kvalitetnih sirovina, te imaju 8 glavnih sastojaka:

  1. Fino domaće pšenično brašno TIP 550
  2. Šećer u prahu
  3. Kvasac
  4. Jaja
  5. Malo soli
  6. Vanilin šećer
  7. Voda
  8. Par kapi ruma

U izradi KRAFNI vrlo je bitna i sama procedura proizvodnje, koja se sastoji od 8 koraka:

  1. Sporo miješati smjesu da bi se postigla homogenizacija sastojaka
  2. Intenzivno miješati smjesu, umješavati masu tijesta do postizanja glatke strukture
  3. Potom dijeljenje na komade cca. 50-52 grama
  4. Oblikovati tijesto u okruglice/loptice
  5. Loptice složiti na krpu i pustiti ih da se dignu. Preporučamo pokriti drugom krpom i ostaviti tako cca. 1,30 h
  6. Otkriti loptice kako bi se malo posušile
  7. Peći u fritezi ili loncu sa svake strane
  8. Napuniti krafne nadjevom od marelice (Podravka marmelada/džem)

GastroJolie apetiteZavirili smo u Pan-pekov pogon i saznali kako se rade najmekše i...

U Sinsayju već možete pronaći pregršt dekoracija za Uskrs

Možda je rano razmišljati od Uskrsu, barem dok ne dođe prvi dan proljeća, ali razni brendovi već polako predstavljaju svoje kolekcije uskrsnih dekoracija, a...

Uz ovacije publike Enis Bešlagić premijerno izveo autorsku predstavu s kojom uskoro stiže i u Zagreb

Dugoočekivana predstava 'Da sam ja neko', kazališnog i televizijskog glumca te prepoznatljivog regionalnog TV lica – Enisa Bešlagića, sinoć je imala svoju premijeru u Brčkom, u...

Probali smo napraviti viralnu TikTok verziju Tarte Tatin i nismo požalili

Tarte Tatin je neosporno jedan od najpoznatijih francuskih deserata – pita s lisnatim tijestom, sočnim jabukama, karamelom i ‘izokrenutog’ redoslijeda slaganja i pečenja odavno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram