Zbog novog jesenskog menija svi putevi vode u Beštiju

Novosti dolaze iz Masarykove 11/1.

Naime, Beštija ima novi, jesenski meni kojeg potpisuje glavni chef Mateo Davidović. Bistro, kojeg od ove godine krasi i Bib gourmand odličje, ima novu, vrlo zanimljivu ponudu kombiniranu od sezonskih namirnica, te ju plasira svojoj vjernoj publici i svim onima koji će tek to postati.

Set meni za ručak

Osim jesenskog menija, novost je i da Beštija od ponedjeljka do petka, od 11 do 16 sati, nudi i posebnu ponudu za ručak. Riječ je o set meniju, koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta, a čija je cijena 20 eura.

Tatarski biftek u novom ruhu

No, vratimo se novitetima s jesenskog menija. Tatarski biftek, kojeg Beštija po mnogima spravlja najbolje u Zagrebu, ostao je u ponudi, uz male preinake. Sada ga služe s prženom ljutikom, confit pureeom od žumanjaka uz tostiranu foccaciu. Među predjelima našao se i parfait od guščje jetre s chutneyom od crnih smokava, koji se također služi uz tostiranu foccaciu. Za ljubitelje morskih okusa na malo drugačiji način, tu su i Jakobove kapice s pireom od čičoke, čipsom od čičoke, kupinama, lješnjacima i ribizlom. Vegansko predjelo je i pečena žuta i ljubičasta cikla s kremom od pastrnjaka i orasima.

Suvidirana patka na tronu

Iako je jesenski meni ‘na snazi’ vrlo kratko, većini gostiju omiljeno je jelo već postala suvidirana patka s dimljenim pireom od celera i jabuke, jusom s brusnicama i suvidiranom cikorijom u soku od naranče. Za sve prave mesoždere, na novom meniju svoje je mjesto našao i bavette steak koji se služi s orzotom s kremom od gljiva, ukiseljenim lisičarkama i pjenom od poriluka. Među glavnim jelima jesenskog menija je i file kokota s velouteom od dagnji, kremom od cvjetače i smeđeg maslaca i grilanim šenonom. Tu je i steak od cvjetače s kremom od cvjetače i misa, ketchupom od luka i povrtnim jusom. Pravi comfort food u jesenskom meniju su agnolotti s četiri vrste sira, kremom od bundeve, pireom od kestena i sjemenkama bundeve.

Ljubitelj čokolade došli na svoje

Novosti su, naravno, i u desertima. Mnogi ne mogu zamisliti završetak obroka bez čokoladnog okusa, a u Beštiji to mogu napraviti s mousseom od čokolade, s lješnjacima, butter sauceom od mandarine i kumkvatom. Za ljubitelje slatkog koji ne sadrži čokoladu, tu je creme brulee od burbom vanilije s baileysom i biscotima.

Novi okusi, boje i mirisi, osim na meni, preselili su se i na novu vinsku kartu. Ljubazno osoblje s guštom će vam preporučiti koje vino da sljubite s hranom u ovom šarmantnom bistrou, koji radi od utorka od subote, od 11 do 23 sata.

FotoPR
GastroJolie apetiteZbog novog jesenskog menija svi putevi vode u Beštiju

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram