Tiramisu, kultni talijanski desert, potječe iz regije Veneto, gdje je prvi put nastao sredinom 20. stoljeća. Njegovo ime doslovno znači “podigni me” ili “razveseli me”, što savršeno opisuje efekt bogatog okusa kreme od mascarponea, slojeva piškota natopljenih kavom i nježne arome kakaa. Ovaj desert brzo je osvojio Italiju, a zatim i svijet, postajući nezaobilazan klasik na jelovnicima restorana i domova. Danas postoji bezbroj varijacija, od tradicionalnog recepta do onih s dodacima poput čokolade, voća ili pistacija, no esencija ostaje ista – savršen spoj okusa i tekstura koji uvijek oduševljava.
Najbolji tiramisu čeka vas u Evergreen Sushi restaurantu!
Iako bismo očekivali da najbolji tiramisu pronađemo u nekoj tradicionalnoj talijanskoj trattoriji, iznenađujuće je da se on krije u Zagrebu i to u Evergreen Sushi restaurantu! Ovo je mjesto koje mnogi posjećuju zbog vrhunskog sushija, no na njihovom meniju nalazi se pravi dragulj – tiramisu koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. Kombinacija savršeno natopljenih piškota, kreme od mascarponea i diskretne gorčine kakaa čini ovaj desert idealnim za ljubitelje slastica koje nisu pretjerano slatke, već fokusirane na bogate i slojevite okuse.
Naravno, nismo mogli odoljeti pa smo vlasnika Evergreen Sushi Bara, Matea Kokota, upitali za recept ovog savršenog tiramisua. No, Mateo nam je uz osmijeh priznao da je recept tajna! Otkrio je samo da ga je dobio od jednog toskanskog svećenika porijeklom iz Firence, čime je desert dobio dodatnu notu mistike i autentičnosti. Dodao je kako su brojni gosti već imali priliku isprobati njihov tiramisu i gotovo jednoglasno ga proglasili izvrsnim. “Pozivam sve da dođu i iskušaju ga,” poručuje Mateo – jer ovu tajnu možete otkriti samo kroz kušanje!
Ako ste ljubitelj ovog talijanskog klasika, a uz to volite sushi, naš je savjet da se čim prije rezervirate svoje mjesto u Evergreen Sushi restaurantu na adresi Ilica 49.