18 lis. 2018

Jolie






Male tajne

Izbjegnite greške koje mnogi rade u kuhinji

Izbjegnite greške koje mnogi rade u kuhinji

Koliko god imali iskustva u kuhanju, neke greške se uvijek mogu potkrasti. Donosimo vam osam koje morate izbjeći pri pripremanju vaših omiljenih jela.

1. Bjelanjke tučete u posudi koja nije dobro oprana

Radite kolače – biskvit, kreme, manjak vremena i posegnete za zdjelom u kojoj ste pripremali biskvit i u njoj želite napraviti snijeg od bjelanjaka?  Niste je dobro oprali deterdžentom već samo isplahnuli vodom? Zbog zaostale masnoće nećete dobiti dovoljno čvrst snijeg.

2. Zagoreni češnjak

Pirjate češnjak na prejakoj temperaturi i koju minutu duže? Zapamtite da je češnjak jako osjetljiv i treba ga lagano pirjati, jer i malo zagoren će jelu dati neželjenu gorčinu.

3. Pire krumpir i štapni mikser

Pire krumpir radite štapnim mikserom umjesto ručnom gnječilicom? Velike su šanse da ćete dobiti gumenastu ljepljivu smjesu umjesto finog pire krumpira.

4. Ne koristite začine

Ne morate biti virtuoz u kuhinji i spajati osam različitih začina, ali zapamtite da su začini tajna dobrih okusa pripremljenih jela.

5. Papir za pečenje

Olakšajte si kuhanje i naročito kod pripreme kolača koristite papir za pečenje. Tako ćete izbjeći da vam se jelo zalijepi za pleh.

6. Koristite nekvalitetno maslinovo ulje

Uz to što se zavaravate da jedete zdravo, nekvaliteno maslinovo ulje neće dati dobar okus vašem jelu.

7. Temeljac

Osnova svakog dobrog jela kojem je potreban temeljac je onaj koji sami napravite – bilo mesni, riblji, povrtni… Kupovni temeljac jednostavno nije dobra opcija.

8. Organizacija

I na kraju, organizirajte se. Odredite koliko vam vremena otprilike treba za koju radnju, a isto tako, dok kuhate, istovremeno perite suđe koje ste koristili da vam se radni prostor ne zakrči neopranim posudama, tanjurima, loncima…





Pročitajte

Jolie prepopruka
Lifestyle
Beauty
Moda