Kroasani s razlogom imaju status kultnog peciva. Slojevi maslaca koji se rastope u najfinijem lisnatom tijestu, izdašnom i mekom, hrskava korica i meka unutrašnjost te brojne varijacije nadjeva, čine kroasane našim najdražim izborom za doručak, ali i kada nam se jede neki preukusni, iako pomalo nezdravi snack. I dok su verzije s čokoladom i vanilijom klasične, mi smo pronašli jednu pomalo nesvakidašnju, a stvarno jako ukusnu.
Radi se o Bananko kroasanu s nadjevom od, očekivano, banane i čokolade. Treba vam 15 minuta vremena da ovu deliciju pripremite kod kuće – bacite se na posao!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Bananko kroasan
Sastojci:
- 400 grama lisnatog tijesta
- 3 komada banana
- 100 grama čokolade
- Maslac za premazivanje
- Čokolada za dekoraciju
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Razvaljajte lisnato tijesto na lagano pobrašnjenoj površini dok ne bude tanko, zatim ga izrežite na trake. Ogulite banane i žličicom izrežite udubljenje u sredini svake, pazeći da ih ne slomite. U svako udubljenje stavite komadiće čokolade i ravnomjerno ih rasporedite po tijestu.
- Počnite omatati trake lisnatog tijesta oko banana, lagano preklapajući tijesto dok cijela banana ne bude pokrivena. Umotane banane stavite na pleh obložen papirom za pečenje i premažite otopljenim maslacem kako bi dobile zlatnu, sjajnu završnicu.
Pecite ih 15 do 20 minuta, ovisno o jačini pećnice, dok tijesto ne postane hrskavo i zlatno. - Nakon pečenja, ostavite da se malo ohlade, a zatim ih prelijte otopljenom čokoladom. Poslužite kroasane tople.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.