15 minuta do najfinijeg snacka: Bananko kroasani gotovi za čas posla

Kombinacija okusa koju malo tko ne voli.

Kroasani s razlogom imaju status kultnog peciva. Slojevi maslaca koji se rastope u najfinijem lisnatom tijestu, izdašnom i mekom, hrskava korica i meka unutrašnjost te brojne varijacije nadjeva, čine kroasane našim najdražim izborom za doručak, ali i kada nam se jede neki preukusni, iako pomalo nezdravi snack. I dok su verzije s čokoladom i vanilijom klasične, mi smo pronašli jednu pomalo nesvakidašnju, a stvarno jako ukusnu.

Radi se o Bananko kroasanu s nadjevom od, očekivano, banane i čokolade. Treba vam 15 minuta vremena da ovu deliciju pripremite kod kuće – bacite se na posao!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Every Foodie On Earth (@everyfoodieonearthh)

Bananko kroasan

Sastojci:

  • 400 grama lisnatog tijesta
  • 3 komada banana
  • 100 grama čokolade
  • Maslac za premazivanje
  • Čokolada za dekoraciju

Postupak pripreme:

  • Zagrijte pećnicu na 200°C. Razvaljajte lisnato tijesto na lagano pobrašnjenoj površini dok ne bude tanko, zatim ga izrežite na trake. Ogulite banane i žličicom izrežite udubljenje u sredini svake, pazeći da ih ne slomite. U svako udubljenje stavite komadiće čokolade i ravnomjerno ih rasporedite po tijestu.
  • Počnite omatati trake lisnatog tijesta oko banana, lagano preklapajući tijesto dok cijela banana ne bude pokrivena. Umotane banane stavite na pleh obložen papirom za pečenje i premažite otopljenim maslacem kako bi dobile zlatnu, sjajnu završnicu.
    Pecite ih 15 do 20 minuta, ovisno o jačini pećnice, dok tijesto ne postane hrskavo i zlatno.
  • Nakon pečenja, ostavite da se malo ohlade, a zatim ih prelijte otopljenom čokoladom. Poslužite kroasane tople.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emily Scott (@whatiateforbreakfast)

GastroRecepti15 minuta do najfinijeg snacka: Bananko kroasani gotovi za čas posla

Facebook

99,687FanovaLajkaj