Ako obožavate miris Božića zaljubit ćete se u ovu tortu od cimeta i bijele čokolade

Kombinaciji sočnog biskvita od cimeta i kreme od bijele čokolade teško je odoljeti!

Miomirisni cimet automatski nas podsjeća na Božić i zimske praznike, a u kombinaciji s bijelom čokoladom neodiljivi je desert koji će oduševiti i mlade i stare. Nije kompliciran za izradu, a finalno izgleda kao impozantna torta na nekoliko katova. Idealan za proslave ili svečane nedjeljne ručkove, ovaj je kolač pravi vjesnik božićnih praznika pred nama.

Sastojci:

Biskvit:

  • 225 grama maslaca ili margarina
  • 1 žlica ulja
  • 200 grama šećera
  • 4 jaja
  • 240 grama brašna
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 160 grama kiselog vrhnja
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • prstohvat soli

Krema:

  • 300 grama bijele čokolade
  • 3 dcl vrhnja za šlag

Cimet dio:

  • 70 grama rastopljenog maslaca ili margarina
  • 80 grama šećera
  • 1 žlica brašna
  • 1 čajna žličica cimeta

Postupak pripreme:

Maslac ili margarin pjenasto izmiješajte sa šećerom i uljem, postepeno dodajte  jedno po jedno jaje, brašno sa praškom za pecivo, sol i kiselo vrhnje. Zatim u zasebnoj posudi izmiješajte sve sastojke za cimet dio. Bijeli biskvit stavite u kalup za tortu te kremu sa cimetom prelijte preko smjese za biskvit. Malo sve razmažite nožem ili napravite spirale među smjesama kako bi se prožele, sve na kraju zagladite i stavite peći na 165 stupnjeva oko sat vremena.

Za to vrijeme otopite čokoladu na pari sa vrhnjem za šlag i stavite u frižider da se dobro ohladi. Kada je ohlađena još ju izmiksajte mikserom. Kada je biskvit pečen pustite ga da se ohladi i zatim ga presijecite na dva dijela, namažite polovicu biskvita kremom od čokolade i drugi dio po vrhu biskvita. Sve poslažite jedno na drugo i ukrasite po želji.

FotoPexels
GastroReceptiAko obožavate miris Božića zaljubit ćete se u ovu tortu od cimeta...

Facebook

99,687FanovaLajkaj