Bademovi kolačići s okusom ruže divna su gastro uvertira u vikend. Znamo kako ih napraviti

Hrskavi i puni okusa.

Svakog vikenda smišljamo što novo pripremiti svojim gostima, ukućanima i prijateljima s kojima se družimo tijekom slobodnih dana u tjednu, pa vam ovog puta tako sugeriramo da napravite jednostavne, hrskave i jako aromatične keksiće od badema, bademovog brašna i ružine vodica – koja cijelom receptu daje poseban orijentalni štih.

Naime, mnogi okus ruže u hrani automatski povezuju s Orijentom, gdje se ruže u desertima mogu vrlo često pronaći. Od rahat lokuma pa sve do slatke riže s pistacijama i ružom, izbor bliskoistočnih jela u kojima se osjeti opojna ruža velik je, a mi vam danas predstavljamo recept koji spava najbolje od Mediterana i Orijenta. Naime, radi se o hrskavim bademovim keksićima kakvi se tradicionalno rade u Italiji i Dalmaciji, ali s malim okusnim twistom – dodatkom ruže. Vjerujte nam, ovaj okusni spoj funkcionira neodoljivo dobro.

Bademovi kolačići s ružinom vodicom

Sastojci:

  • 180 g maslaca
  • 230 g šećera
  • 1 vanili šećer
  • 10- ak kapi ružinog ulja ili 1 čajna žličica ružine vodice
  • 2 jaja
  • 1/3 čajne žličice sode bikarbone
  • 320 g glatkog brašna od badema
  • 100 g krupno sjeckanih tostiranih badema
  • po želji smrvljene latice ruža
  • listići badema po želji

Postupak pripreme:

  • Bademe tostirajte na 190° C 5 minuta i krupno nasjeckajte.
  • Maslac ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi, pa ga mikserom ili u multipraktiku pjenasto umutite sa šećerom i vanili šećerom. Dodajte ružinu vodicu i jedno po jedno jaje.
  • Brašno pomiješajte sa sodom bikarbonom i umiješajte u smjesu. Zatim lagano ručno umiješajte krupno sjeckane bademe.
  • Lim prekrijte papirom za pečenjem, pa žlicom za sladoled stavljajte kuglice smjese na razmaku od 7 cm. Po želji pospite usitnjenim suhim laticama ruža.
  • Sve zajedno stavite na 15-ak minuta u hladnjak, a pećnicu zagrijte na 200° C.
  • Pecite 10-12 minuta, dok kolačići ne počnu lagano zlatiti na rubovima. Po želji možete posipati kolačiće listićima badema, koji će dati dodatnu dozu hrskavosti.
  • Ostavite ih da se potpuno ohlade na limu za pečenje, pa tek onda prebacite na tanjur za posluživanje.
  • Još jedan mali savjet – ako želite da vam keksići budu roskasti te tako i izgledom prizivaju u misli latice ruže, samo u smjesu dodajte rozo bojilo za hranu – tako će keksi biti još efektniji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli AZIDELICIOUS Cupcakes (@azideliciouscupcakes)

GastroReceptiBademovi kolačići s okusom ruže divna su gastro uvertira u vikend. Znamo...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj