Znamo da mnogima ide na živce cijela pomama oko Dana zaljubljenih, odnosno Valentinova, ali mi si nekako ne možemo pomoći a da ne uživamo u ideji priprema tematskih slastica, uređivanja noktiju s motivima srca ili kupovini dodataka za dom u ružičastim ili crvenim nijansama.
Tako vam danas donosimo i recept za najfinije valentinovske keksiće, koje možete naravno raditi tijekom cijele godine, ne samo u veljači – ali su sada posebno u skladu s općim raspoloženjem ovog ljubavnog mjeseca. Radi se o keksićima naziva ‘Baršunasta srca’, a čija priprema nije komplicirana – kao što možete pročitati u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Baršunasta srca
Sastojci:
- 75 g maslaca
- 200 g meda od bagrema
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 40 g kakaa u prahu
- 400 g glatkog brašna
- 1⁄2 žličice klinčića u prahu
- 1⁄2 žličice cimeta mljevenog
- malo naribanog muškatnog oraščića cijelog
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 žlice pekmeza od šljiva
- 200 g čokolade
- 80 g maslaca
Postupak pripreme:
- Maslac, med i šećer zagrijavajte na niskoj temperaturi da se otope.
- Pripremljenoj smjesi umiješajte jaje, kakao, brašno pomiješano s klinčićem, cimetom, muškatnim oraščićem i praškom za pecivo. Zamijesite tijesto i ostavite ga stajati oko sat vremena u hladnjaku.
- Tijesto razvaljajte malo deblje, s pomoću kalupa izrežite srca i pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 10 minuta.
- Ohlađena srca namočite u glazuru od čokolade (koju ste pripremili otapanjem čokolade na pari uz maslac) i položite na rešetku da se čokolada stvrdne, a zatim ih spojite pekmezom.
- Kolačiće čuvajte u kutiji nekoliko dana da omekšaju pa onda poslužite.
![](https://jolie.hr/wp-content/uploads/2025/02/356235015_1258950064766018_1963531406824597363_n.jpg)