Baskijski cheesecake od pistacija za oblačni tjedan? Može!

Donosimo vam recept koji će oboriti s nogu sve ljubitelje bogatih kremastih tekstura.

Stres nas radnim danima zna obuzeti pa je potrebno naći radnje koje će nas opustiti, a mi sugeriramo da dio dana iskoristite za aktivnost koja dokazano psihički opušta – pečenje kolača! Naime, psihološka istraživanja pokazuju da pečenje slastica i deserata opušta te oslobađa od stresa, a mi mislimo da ne postoji bolji način za iskoristiti popodne nego u pripremi nekog dekadentnog deserta i onda kušanja istoga.

Ovoga puta vam preporučujemo da pripremite neodoljivo kremasti, prozračni baskijski cheesecake s kremom od pistacija, a koji možete poslužiti s dodatkom jagoda – proljetnog voća koje je upravo stiglo u naše dućane. Nema šanse da požalite.

Baskijski cheesecake od pistacija

Sastojci:

  • 450 g krem sira
  • 260 g vrhnja za šlag s postotkom masti od 33 %
  • 15 g kukuruznog škroba
  • 85 g kreme od pistacija
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 2 žličice soka od limuna
  • jagode po želji

Postupak pripreme:

  • Upalite mikser na sporoj brzini i pomiješajte krem sir i vrhnje za šlag. Dodajte polagano šećer u prahu, škrob te sve dobro umutite dok ne dobijete lijepu kremu. Zatim dodajte pastu od pistacija, jaja, sok od limuna i sve miješajte dok ne dobijete posve glatku smjesu. Ako želite jako izraženu zelenu boju kolača, dodajte malo matcha praha u kremu – čisto za jači pigment.
  • Kremu premjestite u okrugli kalup za torte promjera 16 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  • Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva te kolač stavite peći na 30 do 40 minuta na program bez ventilatora. Kolač na vrhu mora potamniti te čak djelovati kao da je zagorio – to mu daje poseban, prepoznatljiv baskijski ‘štih’. Nakon što je kolač dobio lijepu boju, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, a potom ga stavite u frižider na najmanje 6 sati. Poslužite uz svježe jagode i uživajte!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Milano food blog – cibaMi (@cibami_foodandlove)

GastroReceptiBaskijski cheesecake od pistacija za oblačni tjedan? Može!

Zagrebački ScreenX otvoren uz zvjezdanu publiku i Supermana u panorami od 270 stupnjeva!

CineStar Zagreb u Branimir mingle mall-u postao je bogatiji za jedinstveno kino iskustvo – otvorena je prva ScreenX dvorana u glavnom gradu! Ovaj najinovativniji kino doživljaj današnjice, nakon...

Umirete od žeđi? Narikače će vas “oplakati” i pozvati na hidraciju

Skraćeno StudeNarikače, simbolično dolaze oplakati upravo one trenutke kada zanemarujemo vlastitu žeđ. Njihovo naricanje dolazi kao reakcija na idealne uvjete za dehidraciju – izloženost...

Tommy Hilfiger ljetno sniženje do -50% – stil za sezonu koja traje!

Kolekcija donosi lagane i sofisticirane komade u prepoznatljivom Hilfiger duhu: profinjene lanene košulje, polo majice, chino hlače, lepršave haljine i ljetne jakne – idealne za sezonsku...

Glazba koja nas je oblikovala: Croatia Records slavi rođendan uz antologiju najvećih hitova svih vremena!

Croatia Records, baštinik slavne Jugotonove tradicije, već gotovo osam desetljeća djeluje kao ključna okosnica domaće glazbene industrije. Tijekom desetljeća izdali su desetke tisuće albuma, stotine hit-singlova...

Facebook

100,860FanovaLajkaj