Baskijski cheesecake od pistacija za oblačni tjedan? Može!

Donosimo vam recept koji će oboriti s nogu sve ljubitelje bogatih kremastih tekstura.

Stres nas radnim danima zna obuzeti pa je potrebno naći radnje koje će nas opustiti, a mi sugeriramo da dio dana iskoristite za aktivnost koja dokazano psihički opušta – pečenje kolača! Naime, psihološka istraživanja pokazuju da pečenje slastica i deserata opušta te oslobađa od stresa, a mi mislimo da ne postoji bolji način za iskoristiti popodne nego u pripremi nekog dekadentnog deserta i onda kušanja istoga.

Ovoga puta vam preporučujemo da pripremite neodoljivo kremasti, prozračni baskijski cheesecake s kremom od pistacija, a koji možete poslužiti s dodatkom jagoda – proljetnog voća koje je upravo stiglo u naše dućane. Nema šanse da požalite.

Baskijski cheesecake od pistacija

Sastojci:

  • 450 g krem sira
  • 260 g vrhnja za šlag s postotkom masti od 33 %
  • 15 g kukuruznog škroba
  • 85 g kreme od pistacija
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 2 žličice soka od limuna
  • jagode po želji

Postupak pripreme:

  • Upalite mikser na sporoj brzini i pomiješajte krem sir i vrhnje za šlag. Dodajte polagano šećer u prahu, škrob te sve dobro umutite dok ne dobijete lijepu kremu. Zatim dodajte pastu od pistacija, jaja, sok od limuna i sve miješajte dok ne dobijete posve glatku smjesu. Ako želite jako izraženu zelenu boju kolača, dodajte malo matcha praha u kremu – čisto za jači pigment.
  • Kremu premjestite u okrugli kalup za torte promjera 16 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  • Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva te kolač stavite peći na 30 do 40 minuta na program bez ventilatora. Kolač na vrhu mora potamniti te čak djelovati kao da je zagorio – to mu daje poseban, prepoznatljiv baskijski ‘štih’. Nakon što je kolač dobio lijepu boju, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, a potom ga stavite u frižider na najmanje 6 sati. Poslužite uz svježe jagode i uživajte!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Milano food blog – cibaMi (@cibami_foodandlove)

GastroReceptiBaskijski cheesecake od pistacija za oblačni tjedan? Može!

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

YSL beauty predstavlja novu LOVESHINE liniju proizvoda

Od 2019. Dua Lipa globalna je brend ambasadorica za YSL beauty Libre liniju mirisa; a danas nastavlja utjelovljavati modernu ženstvenost kao novoimenovana globalna ambasadorica...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram