Bez paljenja pećnice: Omiljeni talijanski desert u nikad finijem i kremastijem ruhu

Apsolutno neodoljiv.

Ljetne vrućine su stigle, a s njima nam se drastično smanjila želja da palimo pećnicu i općenito provodimo vrijeme u kuhinji. Nismo zainteresirani za višesatno miksanje, kuhanje i pečenje ni slanih ni slatkih jela, a opet se ne želimo zakidati već želimo maksimalno uživati u delicijama. Srećom, postoje oni recepti kao stvoreni za vrele dane, a jedan od njih je i onaj za kremasti, dekadentni tiramisu od pistacija.

Klasičan talijanski desert od kave i likera tako u ovoj verziji dobiva novi zaokret u zeleno – odnosno u nijansu pistacija koja u ovom receptu obogaćuje klasičnu kremu od mascarpone sira. Jednostavan za pripremu, brzo gotov i neodoljivo kremast, ovaj tiramisu idealna je ljetna slastica koja će oduševiti cijelu obitelj.

Saznajte kako ga pripremiti u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ela Ela (@ela.zielinska.7)

Tiramisu od pistacija

Sastojci:

Krema:

  • 4 žumanjka
  • 4 žlice šećera
  • 1 ½ šalica mascarpone sira
  • 3 žlice namaza od pistacija
  • 1 šalica tučenog slatkog vrhnja
  • konjak
  • keksi/piškote

Posip:

  • kakao u prahu
  • keksi za tiramisu

Postupak pripreme:

  • Metlicom ili električnim mikserom u velikoj posudi miješajte žumanjke i šećer dok ne dobijete gustu i svijetlo žutu masu, oko 3 minute. U izmiješanu masu dodajte mascarpone i namaz od pistacije da dobijete glatku smjesu.
  • U drugoj velikoj posudi umutite tučeno vrhnje dok se ne formiraju tvrdi vrhovi. Tučeno slatko vrhnje lagano umiješajte u smjesu od pistacija dok ne dobijete glatku smjesu.
  • U posudu za namakanje ulijte oko ½ šalice konjaka. Kekse za tiramisu na par sekundi sa svake strane namočite u konjak.
  • Kekse za tiramisu rasporedite u kalup ili u 4 čaše za porcije. Približno 1/3 prethodno pripremljene kreme rasporedite preko namočenih keksa za tiramisu. Dodajte sloj zdrobljenih pistacija. Ponovno dodajte sloj keksa za tiramisu, sloj kreme od pistacija i sloj zdrobljenih pistacija. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Neka zadnji sloj bude sloj kreme od pistacija i zdrobljenih pistacija.
  • Tiramisu držite na hladnom barem 4 sata prije posluživanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Doris K. (@szklanka_maki)

GastroReceptiBez paljenja pećnice: Omiljeni talijanski desert u nikad finijem i kremastijem ruhu

Što nam treba za njegu tijekom jesenskih mjeseci?

Hidratacija za zdravu i otpornu kožu Kada biramo jesensku kozmetiku, prvi korak je uvijek hidratacija. Dubinski hidratantni proizvodi poput bogatih krema s hijaluronskom kiselinom nužni...

Facebook

99,687FanovaLajkaj