Zima je pred vratima, s a njom nam dolazi i doba češćeg paljenja pećnice. Osim gulaša, kruhova i pečenki, rado iz pećnica vadimo i razne mirisne deserte, a ako vam treba ideja za slatki snack za svaki dan, preporučujemo vam da isprobate ove Raffaello keksiće s bijelom čokoladom. Iako tradicionalno kokos vežemo uz okuse ljeta, ova verzija svojim ‘snježnim’ izgledom i kombinacijom sastojaka jako lijepo može poslužiti i za slatka slavlja tijekom zimskih mjeseci. Recept smo za vas raspisali u nastavku pa uživajte.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Raffaello keksi s bijelom čokoladom
Sastojci:
- 200 g bijele čokolade
- 150 g kokosovog brašna
- 50 g otopljenog maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 1 jaje
- Malo mlijeka (ako je potrebno)
- Crispy kokos mrvice
- Cimet (po želji, za aromu)
Postupak pripreme:
- Počnite tako što ćete otopiti bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
- U jednoj posudi pomiješajte kokosovo brašno, šećer u prahu i jaje. Dodajte otopljenu bijelu čokoladu i otopljeni maslac. Ako je smjesa previše gusta, dodajte malo mlijeka da postignete željenu konzistenciju.
- Rukama oblikujte kuglice dimenzija oraha i uvaljajte ih u crispy kokos mrvice, lagano pritiskujući da se sastojci povežu.
- Kekse možete poredati na pleh obložen papirom za pečenje i peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 10-12 minuta ili dok ne dobiju laganu zlatnu boju.
- Ostavite kekse da se ohlade na plehu nakon što su dobili lijepu boju, a zatim ih poslužite uz toplu čokoladu ili kakao. U slast!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.


