Bijela čokolada, kokos i prhko tijesto? Spoj koji oduševljava u ovim keksima

Zima je pred vratima, s a njom nam dolazi i doba češćeg paljenja pećnice. Osim gulaša, kruhova i pečenki, rado iz pećnica vadimo i razne mirisne deserte, a ako vam treba ideja za slatki snack za svaki dan, preporučujemo vam da isprobate ove Raffaello keksiće s bijelom čokoladom. Iako tradicionalno kokos vežemo uz okuse ljeta, ova verzija svojim ‘snježnim’ izgledom i kombinacijom sastojaka jako lijepo može poslužiti i za slatka slavlja tijekom zimskih mjeseci. Recept smo za vas raspisali u nastavku pa uživajte.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GULA de COOKIES (@guladecookies)

Raffaello keksi s bijelom čokoladom

Sastojci: 

  • 200 g bijele čokolade
  • 150 g kokosovog brašna
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • Malo mlijeka (ako je potrebno)
  • Crispy kokos mrvice
  • Cimet (po želji, za aromu)

Postupak pripreme: 

  • Počnite tako što ćete otopiti bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
  • U jednoj posudi pomiješajte kokosovo brašno, šećer u prahu i jaje. Dodajte otopljenu bijelu čokoladu i otopljeni maslac. Ako je smjesa previše gusta, dodajte malo mlijeka da postignete željenu konzistenciju.
  • Rukama oblikujte kuglice dimenzija oraha i uvaljajte ih u crispy kokos mrvice, lagano pritiskujući da se sastojci povežu.
  • Kekse možete poredati na pleh obložen papirom za pečenje i peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 10-12 minuta ili dok ne dobiju laganu zlatnu boju.
  • Ostavite kekse da se ohlade na plehu nakon što su dobili lijepu boju, a zatim ih poslužite uz toplu čokoladu ili kakao. U slast!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli desserts & food | Angie (@welcometoangieskitchen)

GastroReceptiBijela čokolada, kokos i prhko tijesto? Spoj koji oduševljava u ovim keksima

Facebook

100,860FanovaLajkaj