Salate kao glavno jelo čest su izbor tijekom cijele godine, a salate od tunjevine su jedne od omiljenih. Ovoj salati od tunjevine celer i rotkvica daju svjež okus, a slanutak dodatnu hranjivost. Za pripremu vam je potrebno samo 20 minuta, a ova količina namirnica je dovoljna za četiri osobe.
Potrebno vam je:
400 g tunjevine iz konzerve
300 grama kuhanog slanutka
2 veće rajčice
5 rotkvica
1 paprika
1 manji crveni luk
4 peteljke celera
4 žlice maslinovog ulja
2 žlice limunovog soka
sol i papar po želji
Priprema:
Kuhani slanutak ocijedite i isperite u hladnoj vodi. Tunjevinu ocijedite i usitnite. Rajčice narežite na sitne komade, rotkvicu,papriku i luk na tanko, a celer očistite i usitnite. U zdjeli pomiješajte slanutak, tunjevinu, rajčice, rotkvicu, luk i celer pa začinite s uljem i sokom od limuna. Po želji dodajte soli i papra. Sve lagano promiješajte i pustite da odstoji 10-tak minuta pa poslužite.