Brownie kocke s punjenjem od Nutelle i prženih kestena: Dekadentni desert za jesen

Jer se nekad treba počastiti i pravom kalorijskom bombom.

Jesen ima svoje male rituale: miris kave u rano jutro, prve debele dekice, maglu koja se spušta nad gradom… i naravno – bogati okus čokolade. Ona postaje neizostavan dio hladnijih dana, a kada se spoji s Nutellom i prženim kestenima, nastaje desert koji je čista, raskošna utjeha u svakom zalogaju. Brownie kocke s punjenjem od Nutelle i prženih kestena spajaju bogatu, gustu čokoladu u kontrastu s orašastom mekoćom kestena i kremastim srcem čokolade koja se topi čim ju zagrizete. Recept vas čeka u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Brownie Treats (@brownietreats_dubai)

Brownie kocke s punjenjem od Nutelle i prženih kestena

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade (min. 70% kakaa)
  • 150 g maslaca
  • 120 g smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 80 g glatkog brašna
  • 2 žlice kakaa
  • prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g Nutelle (ili sličnog čokoladnog namaza)
  • 100 g prženih i grubo nasjeckanih kestena

Postupak pripreme:

  • U lončiću na laganoj vatri otopite čokoladu i maslac uz neprestano miješanje dok ne postanu glatka, sjajna smjesa. Maknite s vatre i dodajte šećer, dobro promiješajte, a zatim pustite da se smjesa malo ohladi.
  • U ohlađenu čokoladnu smjesu umiješajte jedno po jedno jaje, potom vaniliju i prstohvat soli. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno i kakao – samo toliko da se povežu, jer želite da smjesa ostane gusta i sočna.
  • U manji četvrtasti kalup (20×20 cm) obložen papirom za pečenje ulijte polovicu smjese. Preko nje rasporedite žličice Nutelle (možete ih prethodno malo omekšati da se lakše nanose), pospite prženim kestenima, pa prelijte ostatkom smjese i poravnajte.
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 °C oko 25–30 minuta, ovisno o debljini smjese. Brownie treba biti pečen izvana, ali sočan iznutra – ne pretjerujte s pečenjem kako ne bi postao suh.
  • Ostavite kolač da se potpuno ohladi prije rezanja, jer će se tada lijepo rezati na kocke i zadržati svoju kremastu sredinu. Po želji pospite kakaom ili s malo krupne morske soli za kontrast okusa.
  • Brownie kocke možete poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanilije ili šlag s mirisom ruma – savršena kombinacija toplog i hladnog. Ako ih spremate unaprijed, čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi – bit će još sočnije idući dan, jer će se Nutella i kesteni potpuno sjediniti s čokoladnim slojem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Victoria Hudson (@herbed_fork)

GastroReceptiBrownie kocke s punjenjem od Nutelle i prženih kestena: Dekadentni desert za...

Facebook

100,860FanovaLajkaj