Brzi i slasni obroci s malo kalorija: Tri savršena ljetna jela s tunjevinom iz konzerve

Bez straha od gubitka top forme pred ljeto svaki dan jedite jako fini, a lagani ručak.

Ljeto traži laganiji ritam – i u tanjuru i u svakodnevici. Kada temperature rastu, zadnje što želimo je dugo stajati za štednjakom. Umjesto toga, tražimo recepte koji su brzi, hranjivi i osvježavajući, a pritom i niskokalorični. Upravo tu na scenu stupa tunjevina iz konzerve – praktična, svestrana i nutritivno bogata namirnica koja može biti zvijezda brojnih zdravih obroka.

Tunjevina je izvor kvalitetnih proteina, sadrži zdrave masnoće i gotovo da nema ugljikohidrata, što je čini idealnom za sve koji paze na prehranu. Osim toga, ne zahtijeva termičku obradu – što znači manje kuhanja, a više uživanja u ljetu. Donosimo vam tri savršena recepta koja se pripremaju u svega desetak minuta i odlično pristaju uz osvježavajuću čašu vina ili hladnu limunadu.

Mediteranska salata s tunjevinom i povrćem

Sastojci (za 2 osobe):

  • 1 velika konzerva tunjevine u maslinovom ulju
  • 1 svježi krastavac, narezan na ploške
  • 10 cherry rajčica, prepolovljenih
  • 1⁄2 crvene paprike, narezane na trakice
  • 1⁄2 glavice ljubičastog luka, tanko narezanog
  • Šaka maslina (zelene ili crne)
  • Sok od 1⁄2 limuna
  • Maslinovo ulje, sol, papar, svježi bosiljak

Postupak pripreme:

Ocijedite tunjevinu i rasporedite je po tanjuru. Dodajte narezano povrće i masline. Začinite limunovim sokom, s malo maslinova ulja, soli i papra. Na vrh stavite nekoliko listova svježeg bosiljka. Ako želite dodatnu dozu proteina i vlakana, dodajte nekoliko žlica kuhanog slanutka ili leće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Danae Halliday (@reciperunner)

Tunjevina wraps s grčkim jogurtom i avokadom

Sastojci (za 2 osobe):

  • 2 konzerve tunjevine u vlastitom soku
  • 1 zreli avokado
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • Sok od limete
  • Prstohvat soli i papra
  • Svježi vlasac ili peršin
  • 4 tortilje od cjelovitog zrna
  • Zelena salata, naribana mrkva, tanko narezana paprika

Postupak pripreme:

Tunjevinu ocijedite i pomiješajte s avokadom, grčkim jogurtom, limetinim sokom, začinima i nasjeckanim vlascem. Dobro izmiješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Smjesu namažite na tortilje, dodajte svježe povrće i zarolajte. Poslužite odmah ili zapakirajte za van. Umjesto tortilje, možete koristiti listove zelene salate za još lakšu i low carb verziju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MaemeAw Pss 19 (@mae_meaw)

Hladna tjestenina s tunom i limunom

Sastojci (za 2 osobe):

  • 120 g integralne tjestenine (fusilli, penne ili farfalle)
  • 1 konzerva tunjevine u maslinovom ulju
  • Naribana korica i sok 1 limuna
  • Šaka rikole
  • 10 kapara
  • Maslinovo ulje, sol, svježe mljeveni papar

Postupak pripreme:

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, ocijedite i isperite pod hladnom vodom. U velikoj zdjeli pomiješajte tunjevinu s limunovim sokom i koricom, kaparima i malo maslinovog ulja. Dodajte ohlađenu tjesteninu i rikolu. Promiješajte i začinite po želji. Jelo je još bolje ako odstoji 10-ak minuta u hladnjaku prije posluživanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Danae Halliday (@reciperunner)

GastroReceptiBrzi i slasni obroci s malo kalorija: Tri savršena ljetna jela s...

Kerekeši i ekipa ispisuju povijest

Prošla su samo tri mjeseca od kazališne premijere hit komedije 'Iva i Gloria' u režiji Jana Kerekeša, a glavne protagonistice Iva Šimić Šakoronja i Glorija Dubelj već su proslavile jubilarnu 50. izvedbu...

Facebook

100,860FanovaLajkaj