Brzi puding s Nutellom? Zvuči kao poslastica bez premca

Samo 20 minuta vremena, za uživanje u ovoj slastici.

0
1900
@astepfullofyou

Puding je brzinski recept koji bi nam mame pripremale kada nisu imale vremena peći kolače ili koji bi dobivali za užinu u dječjem vrtiću. No, nemojte podcjenjivati slatkoću i uživanje u čokoladnom pudingu. Bogata kremasta tekstura, dodaci poput lješnjaka i šlaga i domaća krema mogu običan puding pretvoriti u desertnu senzaciju koju ćete vrlo rado pripremati u svom domu.

Danas vam predstavljamo recept za brzi puding od čokolade s dodatkom svima omiljene Nutelle, a za koji vam treba samo 20 minuta vremena. Ovaj slasni puding možete čuvati u hladnjaku i do dva dana, samo ga prekrijte plastičnom folijom, ili ga pak poslužiti odmah, još toplog. S dodatkom malo soli ili tostiranih lješnjaka oduševit će vaše okusne pupoljke.

Puding od tamne čokolade i Nutelle

Sastojci:

  • 100 g tamne čokolade
  • 30 g kukuruznog škroba
  • 50 g šećera
  • 25 g kakaa u prahu
  • 1 žličica soli
  • 700 ml mlijeka
  • 300 g Nutelle
  • 70 g lješnjaka
  • 2 žlice maslaca

Postupak pripreme:

Sitno nasjeckajte tamnu čokoladu. Pomiješajte šećer, kukuruzni škrob, kakao i sol u posudi. Stavite na laganu vatru pa polako dodajte mlijeko, uz stalno miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Nastavite energično miješati i kuhati dok se puding ne zgusne i ne pojave se mjehurići, što će trajati 10-ak minuta. Maknite ga s vatre pa umiješajte čokoladu. Kad se čokolada rastopi, dodajte Nutellu i sjedinite. Puding prebacite u posudice pa ga obložite plastičnom folijom kako se ne bi stvorila korica. Lješnjake grubo nasjeckajte pa ih stavite na laganu vatru s dvije žlice maslaca. Miješajte i pričekajte da maslac lagano posmeđi. Maknite s vatre i pričekajte da se malo ohladi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Daniela | Gluten Free Baking (@austrianwithwuff)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime