Neke namirnice ne prestaju biti popularne, rado ih jedemo bilo kada i bilo gdje. Složite ćete se da u omiljenu namirnicu svakako ubrajamo tjesteninu. Jela s tjesteninama pripremaju se lako i brzo, a uz pametnu kombinaciju s drugim namirnicama mogu biti nutritivno bogata i puna okusa.
Ljeti vrijeme želimo provoditi na otvorenome uz što manje vremena uz štednjak. Ako tražite inspiraciju za lagano ljetno jelo koje se brzo priprema, a ljubitelj ste tjestenine, imamo pravu stvar za vas. Sestre Iva i Petra koje stoje iza Instagram profila @foodyandfitty podijelile su s nama recept idealan za ljetne vrućine.
Hladna tjestenina s tunom
Dok se tjestenina kuha, pripremite sve ostale sastojke. Trebate zatim sve sjediniti i imate preukusnu salatu za koju ne trebate provoditi sate i sate u kuhinji.
Sastojci (za 3 osobe)
- 300 g integralne tjestenine EKOZONA
- 200 g tune u vlastitom soku
- 3 mlada luka
- 200 g kukuruza
- 100 g zelenih maslina bez koštica
- 120 g mozzarelle
- 130 cherry rajčica
- pola avokada
- 1 crvena paprika
- maslinovo ulje (otprilike 2 žlice)
- aceto balsamico
- sol
- mediteranska mješavina
Priprema
Integralnu tjesteninu skuhati prema uputi na pakiranju. Mladi luk dobro oprati i nasjeckati. Ostalo povrće također nasjeckati, sir mozzarellu nasjeckati na manje komadiće. Tjesteninu isprati hladnom vodom i dobro procijediti, dodati tunu i sve ostale sastojke. Ulje, aceto i začine dodajte po vlastitom ukusu (oprezno s količinom maslinovog ulja). Sve dobro pomiješajte i poslužite.
Jednostavan i brzi recept za obrok koji možete pripremiti za 15 minuta, a oduševit će i najzahtjevnija nepca. Dobar tek!