Cellulite Factory ima najbolji recept za meka medena srca. Radimo ih čim prije

Meka i topiva u ustima.

Na hrvatskoj gastro sceni postoje brojni food blogeri i blogerice čijim se neodoljivim receptima divimo, no jedna od najdražih nam je ipak Kristina koja se skriva iza profila @cellulite_factory. Naime, njezin je IG profil neiscrpan izvor inspiracije i za slatka i za slana jela, a ovih dana Kristina nam svako malo servira odlične ideje za pripremu blagdanskih kolača i torti.

Tako je prije nekoliko dana objavila svoj reels video na temu pripreme najukusnijih i najmeških medenih srca s dodatkom pekmeza i čokolade, a mi smo se momentalno zaljubili i u ideju njihova okusa i u njihov izgled. Iako smo inicijalno pomislili kako ove slatke medenjake neće biti baš lako pripremiti, zapravo smo se prevarili te tako odlučili da više nema kupovine kupovnih medenjaka – odsad radimo samo medena srca s potpisom Cellulite Factoryja!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cellulite Creator (@cellulite_factory)

Medena srca

Sastojci:

  • 400 g glatkog brašna
  • 50 g mljevenih oraha
  • 2 žlice začina za medenjake
  • 80 g maslaca
  • 120 g šećera
  • 160 g meda
  • 2 čajne žličice sode
  • 2 jaja
  • 150 g džema od šljiva
  • 150-250 g tamne čokolade
  • 1 žlica ulja

Postupak pripreme:

  • Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva.
  • U lonac dodajte maslac, šećer i med te zagrijavajte uz miješanje dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre, dodajte sodu i dobro promiješajte (smjesa će se zapjeniti i narasti). Odmah dodajte u zdjelu s brašnom i dobro promiješajte kuhačom.
  • Dodajte jaja te nastavite miješati dok se ne formira mekano i glatko tijesto. Tijesto će u početku biti ljepljivo, ali kad se malo ohladi postat će elastično i lako za oblikovati.
  • Prebacite tijesto na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte na debljinu 3 mm i režite srca modlicom. Prebacite ih na lim obložen papirom za pečenje i stavite u pećnicu 5-7 minuta. Izvadite lim, ostavite 2 min na limu i preselite na rešetku da se skroz ohlade. Ponovite s ostatkom tijesta.
  • Zagrijte džem od šljiva. Lijepite dva i dva srca i ostavite kratko da se džem stvrdne. Čokoladu nasjeckajte i otopite s uljem. Umočite srca s obje strane u čokoladu i stavite na rešetku da se čokolada stvrdne. Spremite ih u limenu kutiju i potrošite u roku od dva tjedna. Srca će vam prva dva dana biti malo tvrđa, ali onda će omekaniti.
@cellulite_factory
GastroReceptiCellulite Factory ima najbolji recept za meka medena srca. Radimo ih čim...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Novi izbor za Kraljicu Zagreba uskoro će se održati u KD Vatroslav Lisinski

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski u ponedjeljak, 13. svibnja, bit će ispunjena ljepoticama iz metropole. Naime, tog dana održat će se već najstariji i svima dobro...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram