Cheesecake volimo u svakom obliku, a ovaj s dodatkom jabuka novi nam je favorit

Recept koji stvarno morate isprobati.

Cheesecake je nedvojbeno desert koji malo tko ne voli – kremasta tekstura, umjerena slatkoća, osvježavajući kick okusa – sve to čini ovaj kolač bezvremenskom poslasticom s čijom pripremom ne možete pogriješiti. Od klasične recepture, pa sve do opcija s dodatkom kokosa, Nutelle ili pak jagoda, cheesecake oduševljava naša nepca svakog puta kada ga kušamo, a sada smo pronašli i jako cool verziju s jabukama.

Naime, na Instagramu food blogeri sve češće sheraju ovaj recept koji spaja najhrskavije dijelove apple crumblea iliti drobljenca s kremoznošću cheesecakea, a rezultat je neodoljiv. Sir i jabuke također se odlično okusno slažu, a recept nije težak za pripremu, pa vam sugeriramo da ga stavite na svoju ‘to cook’ listu već ovog tjedna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli gail ng ✿ baking & desserts (@teakandthyme)

Cheesecake s jabukama

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g mljevenih keksa
  • 150 g otopljenog maslaca
  • Za smjesu za posipanje:
  • 55 g otopljenog maslaca
  • 50 g brašna
  • 50 g smeđeg šećera
  • 20 g zobenih pahuljica

Za preljev od jabuka:

  • tri jabuke
  • 50 g smeđeg šećera
  • žličica cimeta
  • dvije žličice kukuruznog škroba

Za bijelu kremu:

  • 690 g krem sira
  • 75 g šećera
  • 100 g grčkog jogurta
  • dvije žličice ekstrakta vanile
  • pola žličice cimeta
  • malo mljevenog đumbira
  • malo muškatnog oraščića
  • tri jaja

Postupak pripreme:

  • Pomiješajte mljevene kekse i otopljeni maslac sve dok ne nastane kompaktna smjesa. Ona će vam poslužiti kao podloga, odnosno kora na koju ćete potom slagati ostale slojeve. Sve što je potrebno je da je rasporedite ravnomjerno u kalup kružnog oblika koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Dok pripremate ostatak slojeva za cheesecake, koru ostavite u hladnjaku.
  • Smjesu koju ćete staviti na vrh cheesecakea, dobit ćete tako što ćete u zdjeli sjediniti otopljeni maslac, brašno, smeđi šećer i zobene pahuljice. Nakon toga, pripremite preljev od jabuka tako što ćete jabuke koje ste prethodno narezali, pomiješati sa smeđim šećerom, cimetom i kukuruznim škrobom. To učinite na vatri srednje jačine, sve dok ne nastane tekstura nalik na džem.
  • Na kraju, pripremite bijelu kremu. Sjedinite krem sir, šećer, grčki jogurt, ekstrakt vanilije, cimet, kao i malo đumbira i muškatnog oraščića. Koristeći špatulu, izmiješajte sastojke dok ne nastane krema, a potom dodajte tri jaja. Dodajte jedno po jedno, uz konstantno miješanje između svakog dodavanja.
  • Na ohlađenu koru stavite bijelu kremu, a na njega dodajte skuhane jabuke. Učinite to vrlo pažljivo kako kriške ne bi potonule. Naposljetku, dodatno izmrvite smjesu od smeđeg šećera i zobenih pahuljica na vrh cheesecakea. Pecite kolač na 180 stupnjeva oko sat vremena. Ostavite kolač u hladnjaku najmanje šest sati, ali idealno bi bilo da odstoji na hladnom preko noći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @dana93p

GastroReceptiCheesecake volimo u svakom obliku, a ovaj s dodatkom jabuka novi nam...

Volite vrhunski gin? Zanimat će vas ova limitirana Old Pilot’s edicija

Već itekako poznata i višestruko svjetski nagrađivana, hrvatska craft destilerija, poznata po svojoj izuzetnoj kvaliteti i bogatoj avijatičarskoj baštini, specijalizirana za proizvodnju vrhunskog gina...

Što nam treba za njegu tijekom jesenskih mjeseci?

Hidratacija za zdravu i otpornu kožu Kada biramo jesensku kozmetiku, prvi korak je uvijek hidratacija. Dubinski hidratantni proizvodi poput bogatih krema s hijaluronskom kiselinom nužni...

Facebook

99,687FanovaLajkaj