Chicken Parmigiana Toasties: Prefini zalogaj koji nosimo na posao

Ova verzija raskošnog sendviča idealna je za brzi ručak koji nosite sa sobom ma gdje god pošli.

Postoji nešto neodoljivo u toplini hrskavog toasta, rastezljivosti sira i bogatoj, aromatičnoj piletini u umaku od rajčice. Chicken Parmigiana Toasties su baš to – savršeni spoj klasike i praktičnosti. U ovom sendviču spojili smo sve ono što volimo kod talijanskog jela ‘Chicken Parmigiana’ i pretočili ga u grillani sendvič koji je savršen za brunch, večeru s prijateljima ili jednostavno kad želite nagraditi sami sebe prefinim obrokom.

Zamislite: zlatno zapečeni kruh, sočna piletina s hrskavom koricom, mirisni umak od rajčice, otopljeni mozzarella i parmezan koji se rastežu s prvim ugrizom… A uz to, čaša hladnog bijelog vina ili gazirane limunade. Ljeto može početi!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jay Luigi (@eatjayluigi)

Chicken Parmigiana Toasties (za 2 osobe)

Sastojci:

Za piletinu:

  • 2 pileća fileta (narezana tanko ili istučena)
  • Sol, papar
  • 1 jaje
  • 1/2 šalice brašna
  • 1 šalica krušnih mrvica (po želji s dodatkom parmezana i sušenog origana)
  • Maslinovo ulje (za prženje)

Za umak:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
  • 1/2 limenke pelata ili pasirane rajčice
  • Prstohvat šećera
  • Sol, papar
  • Svježi bosiljak ili sušeni origano (po želji)

Ostalo:

  • 4 kriške dobrog kruha (sourdough ili ciabatta su idealni)
  • 1 šalica naribane mozzarelle
  • 1/4 šalice naribanog parmezana
  • Maslac (za premazivanje kruha)

Postupak pripreme:

  • Pileće filete posolite i popaprite. Zatim ih uvaljajte redom u brašno, razmućeno jaje pa krušne mrvice. Pržite ih na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatnu, hrskavu koricu (3-4 minute po strani). Ocijedite ih na kuhinjskom papiru.
  • Na maslinovom ulju kratko popržite češnjak (pazite da ne zagori), dodajte rajčicu, začine i malo šećera. Kuhajte 10 minuta dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre i dodajte listove bosiljka ako želite svježinu.
  • Na jednu krišku kruha stavite malo umaka, pileći file, žlicu-dvije umaka, pospite mozzarellom i parmezanom. Poklopite drugom kriškom. Vanjske strane kruha premažite maslacem.
  • Pecite u tavi, panini tosteru ili grill tavi 2–3 minute po strani, dok kruh ne postane zlatan, a sir se ne rastopi. Poslužite uz rikolu s limunovim sokom ili uz klasične krumpiriće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tiengna Viennoiserie (@tiengna.bkk)

GastroReceptiChicken Parmigiana Toasties: Prefini zalogaj koji nosimo na posao

Tommy Hilfiger ljetno sniženje do -50% – stil za sezonu koja traje!

Kolekcija donosi lagane i sofisticirane komade u prepoznatljivom Hilfiger duhu: profinjene lanene košulje, polo majice, chino hlače, lepršave haljine i ljetne jakne – idealne za sezonsku...

Facebook

100,860FanovaLajkaj