Postoji nešto neodoljivo u toplini hrskavog toasta, rastezljivosti sira i bogatoj, aromatičnoj piletini u umaku od rajčice. Chicken Parmigiana Toasties su baš to – savršeni spoj klasike i praktičnosti. U ovom sendviču spojili smo sve ono što volimo kod talijanskog jela ‘Chicken Parmigiana’ i pretočili ga u grillani sendvič koji je savršen za brunch, večeru s prijateljima ili jednostavno kad želite nagraditi sami sebe prefinim obrokom.
Zamislite: zlatno zapečeni kruh, sočna piletina s hrskavom koricom, mirisni umak od rajčice, otopljeni mozzarella i parmezan koji se rastežu s prvim ugrizom… A uz to, čaša hladnog bijelog vina ili gazirane limunade. Ljeto može početi!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Chicken Parmigiana Toasties (za 2 osobe)
Sastojci:
Za piletinu:
- 2 pileća fileta (narezana tanko ili istučena)
- Sol, papar
- 1 jaje
- 1/2 šalice brašna
- 1 šalica krušnih mrvica (po želji s dodatkom parmezana i sušenog origana)
- Maslinovo ulje (za prženje)
Za umak:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
- 1/2 limenke pelata ili pasirane rajčice
- Prstohvat šećera
- Sol, papar
- Svježi bosiljak ili sušeni origano (po želji)
Ostalo:
- 4 kriške dobrog kruha (sourdough ili ciabatta su idealni)
- 1 šalica naribane mozzarelle
- 1/4 šalice naribanog parmezana
- Maslac (za premazivanje kruha)
Postupak pripreme:
- Pileće filete posolite i popaprite. Zatim ih uvaljajte redom u brašno, razmućeno jaje pa krušne mrvice. Pržite ih na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatnu, hrskavu koricu (3-4 minute po strani). Ocijedite ih na kuhinjskom papiru.
- Na maslinovom ulju kratko popržite češnjak (pazite da ne zagori), dodajte rajčicu, začine i malo šećera. Kuhajte 10 minuta dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre i dodajte listove bosiljka ako želite svježinu.
- Na jednu krišku kruha stavite malo umaka, pileći file, žlicu-dvije umaka, pospite mozzarellom i parmezanom. Poklopite drugom kriškom. Vanjske strane kruha premažite maslacem.
- Pecite u tavi, panini tosteru ili grill tavi 2–3 minute po strani, dok kruh ne postane zlatan, a sir se ne rastopi. Poslužite uz rikolu s limunovim sokom ili uz klasične krumpiriće.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.