Čoko jaja s kikiriki maslacem: Znamo da je Uskrs prošao, ali ovaj recept je genijalan

Na prvi pogled smo se zaljubili u ovaj slatki snack koji podsjeća na Snickers čokoladicu.

Iako je Uskrs prošao, a već smo iz hladnjaka ‘počistili’ ostatke uskršnjih jaja, šunke i mladog luka, ipak vam moramo predstaviti gastro poslasticu koja je idealna za uskrsni stol – ali mi bismo je jeli i ostatak godine. Naime, radi se o čokoladnim jajima s kikiriki maslacem, a koja okusom neodoljivo podsjećaju na popularnu Snickers čokoladicu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ashley Walterhouse (@fitmittenkitchen)

Bogata aroma kikirikija sljubljena je s glazurom od čokolade, priprema je jednostavna, a pećnica vam za pripremu ovog slatkog snacka nije potrebna. Kako se radi o jako simpatičnom desertu dojmljiva izgleda, njegova će se izrada svidjeti najmlađima, a okus će pak ‘izuti iz cipela’ i one najstarije.

Sve što vam treba je šest sastojaka, malo vremena i želja za slatkim – a postupak pripreme pročitajte u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alex Breckweg (@nobizlikedoughbiz)

Čoko jaja s kikiriki maslacem

Sastojci (za 15 jaja):

  • 1 šalica (250 ml) maslaca od kikirikija
  • 1/4 šalice javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica bademovog brašna
  • 1 šalica nasjeckane čokolade
  • 1 žlica biljnog ulja

Postupak pripreme:

  • U zdjeli žlicom izmiješajte maslac od kikirikija, javorov sirup i ekstrakt vanilije. Potom umiješajte bademovo brašno. Oblikujte tijesto u oblik jaja te ih položite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavite jaja ih u zamrzivač na 30 minuta.
  • Za glazuru, otopite čokoladu i ulje u mikrovalnoj pećnici. Nakon što se jaja stegnu, izvadite ih iz zamrzivača i pomoću dvije vilice umočite svako jaje u otopljenu čokoladu te ga vratite natrag na papir za pečenje ili rešetku za hlađenje.
  • Stavite jaja natrag u zamrzivač na 15 minuta. Možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču do dva mjeseca. Vaša jaja dodatno možet ukrasiti preljevom od čokolade ili pak mrvicama kikirikija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maxine Sharf (@maxiskitchen)

GastroReceptiČoko jaja s kikiriki maslacem: Znamo da je Uskrs prošao, ali ovaj...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram