Čokoladna galette pita s malinama: Proljetna slastica koja oduševljava nepce

Jednostavna za pripremu, a prepuna bogatih okusa.

Francuska galette pita vjerojatno je najjednostavnija pita koju možete napraviti i upravo se zato smatra jednom od najpopularnijih proljetnih poslastica. Riječ je, naime, o piti koja će uspjeti čak i onima bez posebnih sposobnosti za ukrašavanje ili slastice općenito. Dovoljno je tek malo spretnosti kako bi se zamijesilo prhko tijesto, mašte kada je u pitanju nadjev i manje od jedne minute za oblikovanje pite.

Mi vam sugeriramo da se ovih dana počastite s verzijom u kojoj je glavna zvijezda čokolada. Iako tradicionalna galette nije čokoladna, ova verzija uključuje komadiće rastopljene čokolade i kakao, a uz osvježavajuć nadjev od malina radi se o pravoj rapsodiji okusa. Recept vas čeka u nastavku.

Čokoladna galette pita s malinama

Sastojci:

  • 150 g hladnog maslaca
  • 200 g brašna
  • 50 g smeđeg šećera
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 5 žlica hladne vode
  • prstohvat soli
  • 1 žutanjak
  • 1 žlica smeđeg šećera za posipanje
  • 400 g malina
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica limunova soka
  • 100 g tamne čokolade
  • 2 žlice smeđeg šećera za maline

Postupak pripreme:

  • U većoj posudi pomiješajte brašno, kakao u prahu, vodu, maslac koji ste nasjeckali na kockice, prstohvat soli i šećer. Zamijesite tijesto, no pripazite da ga ne mijesite predugo, tek toliko da se sastojci povežu. Ako je potrebno, dodajte još vode. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak.
  • Maline operite, pomiješajte ih sa šećerom, ekstraktom vanilije i limunovim sokom.
  • Čokoladu nasjeckajte. Nakon najmanje sat vremena tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte. Po sredini rasporedite čokoladu, na čokoladu dodajte maline i preklopite nadjev tijestom sa svih strana. Premažite žutanjkom, pospite šećerom i pecite na 180 stupnjeva 35 minuta.
GastroReceptiČokoladna galette pita s malinama: Proljetna slastica koja oduševljava nepce

Facebook

99,687FanovaLajkaj