Čokoladni desert za čiju pripremu ne morate paliti pećnicu

Volimo čokoladne deserte!

Kolačima u kojima glavnu ulogu ima čokolada teško je odoljeti. Uz one zahtjevnije recepte tu su uvijek i oni brzi za koje ne trebate čak ni ‘paliti’ pećnicu. Upravo takav jednostavan, a jako ukusan recept, koji je uz to podložan i promjenama s obzirom na namirnice koje su vam omiljene, donosimo vam u nastavku:

Sastojci:

500 g petit keksa
250 ml mlijeka
200 g čokolade za kuhanje
150 g šećera
200 g maslaca
200 g sjeckanih badema (umjesto badema možete koristiti npr. orahe ili lješnjake)

Priprema:

Za početak rastopite maslac i čokoladu za kuhanje. U drugu zdjelu ulijte mlijeko, stavite na vatru pa dodajte šećer i istopljeni maslac i čokoladu. Miješajte na laganoj vatri dok se ne sjedini. Skinite s vatre i u vruću smjesu dodajte razlomljene kekse i bademe pa sve dobro promiješajte. Izlijte u pleh za pečenje i pustite da se ohladi pa potom narežite na kocke.

Gastro Recepti Čokoladni desert za čiju pripremu ne morate paliti pećnicu

povezano

jolie preporuke

Trending

Barbieri’s u novu sezonu ulazi s novim jelovnikom i novim glavnim chefom

Zagreb se može pohvaliti s nekoliko izvrsnih restorana koji odišu istinskim duhom velikih svjetskih metropola, a među njima je svakako i Barbieri's. Ovaj elegantan fine...

Ovacije u Vidri, a sve radi majstorske izvedbe za pamćenje

2020. godina definitivno ulazi u povijest. Situacija koja je zadesila čitav svijet, ostavila je posljedice na mnoge, ali uvijek u svemu lošemu, treba znati...

Facebook

83,261ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Barbieri’s u novu sezonu ulazi s novim jelovnikom i novim glavnim chefom

Zagreb se može pohvaliti s nekoliko izvrsnih restorana koji odišu istinskim duhom velikih svjetskih metropola, a među njima je svakako i Barbieri's. Ovaj elegantan fine...

Ovacije u Vidri, a sve radi majstorske izvedbe za pamćenje

2020. godina definitivno ulazi u povijest. Situacija koja je zadesila čitav svijet, ostavila je posljedice na mnoge, ali uvijek u svemu lošemu, treba znati...