Spoj tamne sočne čokolade, svježine mentola i daška vanilije malo koga bi ostavio ravnodušnim. Iako volimo sve naše tradicionalne božićne kekse poput linzera, vanil kiflica i rum kuglica, ove godine ćemo na svoj blagdanski stol staviti i ove divne američke kekse koji samim svojim izgledom asociraju na blagdane.
Tamna čokolada, bijele “pahuljice” šećera i bijelo-crveni mentol bomboni čine ove kekse pravom božićnom poslasticom koja će oduševiti svačije nepce. Za pripremu ovih keksa potrebno vam je samo 20 minuta, a rezultat će vas zasigurno oduševiti.
Sastojci:
- 50 grama maslaca sobne temperature
- Pola šalice bijelog šećera
- Pola šalice smeđeg šećera
- 1 jaje
- 1 žutanjak
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 240 grama brašna
- Pola šalice kakao praha
- 1 žličica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 1-3 žlice mlijeka
- Četvrtina šalice šećera u prahu
- 34 Candy Cane mentol bombona
Postupak pripreme:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i sol. Zatim u drugoj zdjeli sjedinite maslac i šećer i sve miksajte s mikserom dok ne dobijete kremastu smjesu. Zatim dodajte smjesi jaje i još jedan žutanjak te ekstrakt vanilije. Ponovno sve miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim mokroj smjesi dodajte smjesu od brašna i kakaa i sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte 1 do 3 žlice mlijeka i opet sve pomiješajte. Zamijesite tijesto i ostavite ga na sat ili dva da se ohladi u hladnjaku.
Zatim tijesto trgajte u kuglice sa žlicom i malo pritisnite dlanovima te ih uvaljajte u šećer u prahu. Stavite ih peći na pleh prekriven pek papirom na 10 minuta. Kada su keksići pečeni odmah ih maknite sa pleha i ostavite da se ohlade pet minuta, a zatim im na vrh utisnite mentol bombone. Ostavite ih da se dobro ohlade i poslužite.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.