Prefina crno-bijela torta s orasima

Lagani biskvit, orasi, bijela krema, crna krema… zvuči dobro, zar ne?

Ako volite torte s puno kreme, ovaj recept je baš za vas jer na prozračni biskvit dolaze dvije ukusne kreme, a cijelu slatku priču završite po želji čokoladnom glazurom ili šlagom.

Sastojci biskvit: 
10 bjelanjaka
10 žlica šećera
5 žlica brašna (glatkog)
20 dkg nasjeckanih oraha

Nadjev:
10 žumanjaka
10 žlica šećera
5 dcl mlijeka
6 žlica brašna
25 dkg maslaca
4 rebra čokolade

Priprema: 

Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i neprestano miješajući dodajte brašno i šećer. Na kraju dodajte orahe i lagano promiješajte. Pecite 25 minuta na 180 C.

Za kremu miksajte žumanca i šećer. U malo hladnog mlijeka razmutite brašno, a ostatak mlijeka stavite da zakuha. Smanjite temperaturu i neprestano miješajući dodajte smjesu žumanaca i šećera te brašna s mlijekom. Kad se smjesa zgusne, sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. U ohlađeno dodajte maslac (omekšan na sobnoj temperaturi) i sjedinite u glatku kremu.
Dobivenu smjesu podijelite u dva dijela – jednu polovicu ostavite sa strane, a u drugu umiješajte rastopljenu čokolodu za kuhanje.

Na ohlađeni biskvit namažite bijelu kremu, a na bijelu čokoladnu. Na kraju, tortu prelijte čokoladnom glazurom ili šlagom.

GastroReceptiPrefina crno-bijela torta s orasima

Facebook

99,687FanovaLajkaj