Ako volite torte s puno kreme, ovaj recept je baš za vas jer na prozračni biskvit dolaze dvije ukusne kreme, a cijelu slatku priču završite po želji čokoladnom glazurom ili šlagom.
Sastojci biskvit:
10 bjelanjaka
10 žlica šećera
5 žlica brašna (glatkog)
20 dkg nasjeckanih oraha
Nadjev:
10 žumanjaka
10 žlica šećera
5 dcl mlijeka
6 žlica brašna
25 dkg maslaca
4 rebra čokolade
Priprema:
Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i neprestano miješajući dodajte brašno i šećer. Na kraju dodajte orahe i lagano promiješajte. Pecite 25 minuta na 180 C.
Za kremu miksajte žumanca i šećer. U malo hladnog mlijeka razmutite brašno, a ostatak mlijeka stavite da zakuha. Smanjite temperaturu i neprestano miješajući dodajte smjesu žumanaca i šećera te brašna s mlijekom. Kad se smjesa zgusne, sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. U ohlađeno dodajte maslac (omekšan na sobnoj temperaturi) i sjedinite u glatku kremu.
Dobivenu smjesu podijelite u dva dijela – jednu polovicu ostavite sa strane, a u drugu umiješajte rastopljenu čokolodu za kuhanje.
Na ohlađeni biskvit namažite bijelu kremu, a na bijelu čokoladnu. Na kraju, tortu prelijte čokoladnom glazurom ili šlagom.