Nema voća koje bolje gasi žeđ u vrućim ljetnim danima od lubenice. I iako za lubenicu kažemo da je ‘voće’, ona je zapravo povrće, poput krastavca, bundeve i tikve. Ova ukusna ljetna poslastica ubraja se u najzdravije namirnice svijeta, a najbolja stvar je što može poslužiti kao odlična baza za razne niskokalorične ljetne deserte.
Lubenica sadrži iznimno puno vode, približno 92 posto, što njezinom mesu daje meku i blago hrskavu teksturu koja svojim sastavom hidratizira tijelo i osvježava nas tijekom najveće žege. Volimo ju stavljati u salate, jesti samu ili ju kombinirati u koktelima, a ovog puta vam ju predstavljamo i u formi sladoleda na štapiću – koji možete jesti do mile volje bez straha od nepotrebnog unosa kalorija i nezdravih šećera.
View this post on Instagram
Lubenica sladoled na štapiću
Sastojci:
- četvrtina lubenice
- 50 g bijele čokolade
- 50 g crne čokolade
- listići badema
- šaka smrvljenih pistacija
- šaka kokosa
- štapići za sladoled
Postupak pripreme:
- Narežite lubenicu na trokutiće srednje veličine. Na pari otopite bijelu i crnu čokoladu, ali svaku u odvojenom lončiću. Probodite štapiće za sladoled kroz koru od lubenice tako da dođe do sredine kriške.
- Posložite lubenice na pladanj ili veći tanjur, a zatim ih pomoću vilice ‘prošarajte’ čokoladom. Naposljetku, sve ‘začinite’ pistacijama, bademima i kokosom. Poslužite nakon kratkog hlađenja u frizeru.
View this post on Instagram