Desert za kojim žudimo: Zimska Ferrero torta koja ne traži višesatno stajanje u kuhinji

Omiljena Ferrero Rocher slastica samo u maksi verziji sočne, zasitne zimske torte.

Ferrero Rocher čoko-lješnjak kuglice u zlatnim omotima nekako automatski povezujemo s blagdanima i Božićem, a ove zime vrijeme je da naučite napraviti i genijalnu zimsku tortu koja okusom savršeno imitira slavni Ferrero. Bogata okusom lješnjaka, čokolade i Nutelle, uz hrskavu teksturu keksa i napolitanki – ova je torta ultimativna bogata zimska slastica, a nije komplicirana za napraviti.

Sirova Ferrero torta

Sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g mljevenog keksa
  • 180 g maslaca
  • 100 g mljevenih prženih lješnjaka
  • 100 ml mlijeka

Za kremu:

  • 400 g Nutelle
  • 500 g Mascarpone sira
  • 250 g mljevenih prženih lješnjaka
  • 100 g čokoladnih napolitanki

Za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 50 maslaca
  • 3 žlice suncokretovog ulja

Postupak pripreme:

  • Prije svega svu potrebnu količinu lješnjaka rasprostrite u veliki lim preko papira za pečenje. Upalite pećnicu na ventilator ili samo na gornji grijač (gril) i to na 200 stupnjeva te ih pržite tako par minuta. Budite oprezni da vam lješnjaci ne izgore! Dovoljno im je samo par minuta, a primjetit ćete da su gotovi kada počnu mirisati. Kada su gotovi, izvadite ih iz pećnice, prohladite te im potom trljanjem dlanova skinite opnice. Potom ih sameljite.
  • Napolitanke izrežite na što sitnije komadiće, a kekse sameljite. Maslac otopite.
  • Za podlogu pomiješti u posudi najprije lješnjake sa vrućim mlijekom, potom odmah dodati kekse i otopljeni maslac pa sve skupa dobro izmiješati. Tako dobivenom masom obložiti dno kalupa za torte promjera 24 cm. Rubove kalupa obložite prethodno prozirnom folijom kako biste kasnije lakše maknuli obruč. Pospremiti na hladno dok se ne pripremi krema.
  • Za kremu miksati Mascarpone sir i Nutellu tako dugo dok se lijepo ne sjedini u jednoličnu smeđu masu. Tada ručno dodati napolitanke i lješnjake pa dobro sve izmiješati. Tako dobivenu kremu rasporediti preko podloge od keksa, poravnati i ostaviti na hladnom bar 2-3 sata da se dobro stegne.
  • S rashlađene torte maknuti obruč pa je preliti čokoladnom glazurom i po rubu ukrasiti sa malo mrvljenih lješnjaka. Čokoladna glazura se radi tako da se u lončiću otopi čokolada sa maslacem i uljem na laganoj vatrici ili u mikrovalnoj pećnici. Ako želite, tortu možete dodatno ukrasiti i Ferrero Rocher kuglicama. Sve dobro ohladiti i poslužiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Baking Cake’s (@bakingcakes_atlacomulco)

GastroReceptiDesert za kojim žudimo: Zimska Ferrero torta koja ne traži višesatno stajanje...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram