Deserti s motivom Rudolpha su apsolutni hit ove godine: Sad smo pronašli i tortu posvećenu malom sobu!

Tako slatka – i okusom i izgledom.

Do Božića odbrojavamo još jako malo pa je pravo vrijeme da se oboružamo darovima, ukrasima za dom, ali i slatkim receptima za blagdanske slastice. Osim klasičnih keksića kojima se uvijek rado vraćamo, ove ćemo godine posegnuti i za pokojom novom recepturom blagdanske tematike. Tako smo našli i Rudolph kremastu tortu koja izgleda jednako lijepo koliko je i ukusna.

Biskvit, nježne kreme i jedinstvena dekoracija koja ovaj desert pretvara u posvetu omiljenom sobu Djeda Božićnjaka, crvenonosom Rudolphu, oduševili su nas na prvi pogled i griz, a vjerujemo da će i vas.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pregacha = Food blog | Food photography (@pregacha)

Kremasta Rudolph torta

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 bjelanjaka (L)
  • 100 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 100 g prženih mljevenih lješnjaka (ili badema, oraha…)
  • 15 g prosijanog kakaa
  • Pola žličice začina za medenjake (ako želite)

Za kremu:

  • 20 g želatine u prahu
  • 350 ml hladne vode
  • 200 g šećera
  • 6 žumanjaka
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 1000 ml vrhnja za šlag
  • 100 g bijele čokolade
  • 100 g tamne čokolade
  • 5 ml arome ruma (ili rum po ukusu)

Još potrebno:

  • 100-150 g crvenog pekmeza
  • 2-3 reda mliječne ili tamne čokolade

Postupak pripreme:

  • Zagrijte pećnicu na 180 °C. Na dno kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje.
  • Bjelanjke miksajte dok ne postanu pjenasti, dodajte šećer i sol, pa miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte odabrane mljevene orašide, prosijani kakao i začin za medenjake te sve pomiješajte špatulom da se sastojci sjedine. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup, pa pecite 10-13 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.
  • Kad se biskvit ohladi, potrebno ga je odvojiti od papira za pečenje i vratiti u kalup. Biskvit premažite željenom količinom pekmeza.

Krema:

  • U većem loncu, pomiješajte vodu i želatinu. Ostavite da želatina nabubri 10-15 minuta.
    Miksajte žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti i svjetložute boje. Izlijte žumanjke u lonac sa želatinom, dobro izmiješajte i stavite kuhati na laganu vatru 10-15 minuta uz konstantno miješanje. Podijelite kremu u na dva jednaka dijela.
  • U jedan dio stavite bijelu čokoladu, izmiješajte i pustite da se otopi, a u drugi tamnu čokoladu i aromu ruma. Pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Obavezno promiješajte svakih par minuta da vam se ne počne stvarati čvrsti dio na vrhu.
  • Vrhnje za šlag podijelite na dva dijela u dvije posude za miksanje i izmiksajte jednu polovicu. U tu polovicu šlaga stavite smjesu od želatine s tamnom čokoladom, izmiješajte špatulom dobro da se sastojci sjedine i pripazite da sve dobro izmiješate kako ne bi ostalo želatine ili kreme negdje na dnu posude. Izlijte preko ohlađenog biskvita i pekmeza pa poravnajte na vrhu. Stavite u hladnjak dok miksate drugu polovicu vrhnja. Izmiksajte drugu polovicu vrhnja u šlag i ulijte ohlađenu smjesu od želatine s bijelom čokoladom i ponovite postupak. Stavite u hladnjak na nekih 5, 6 sati.
  • Za ukrašavanje se poslužite pekmezom za nos, a čokoladu otopite na pari. Stavite ju u vrećicu za ukrašavanje. Odrežite skroz malu rupicu na vrećici. Kad se čokolada malo ohladi, ne smije biti baš vruća, nacrtajte oči i rogove na površini torte vašem Rudolphu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli mitliebezurtorte (@mitliebezurtorte)

GastroReceptiDeserti s motivom Rudolpha su apsolutni hit ove godine: Sad smo pronašli...

Facebook

99,687FanovaLajkaj