Dojadila vam je klasična pinca? Probajte ovu s dva sastojka koji je čine ekstra mirisnom!

Za dodatni okusni kick!

Nema omiljenijeg slatkog kruha-kolača od uskršnje pince, mirisnog deserta koji se tradicionalno poslužuje na najveći katolički blagdan, Uskrs. Kako nam se Uskrs bliži, a pripreme za blagdanske stolove se zahuktavaju, odlučili smo vam predstaviti recept za neodoljivo meku, mirisnu pincu s dodatkom zanimljivog okusnog kicka – limoncella i ružine vodice.

Naime, kao što znamo, većinom pince dolaze tek uz dodatak malo narančine i limunove korice te grožđice ili krupne ‘bisere’ šećera, a ovaj naš recept dodatno je ‘začinjen’ likerom i aromatičnom vodicom od ruže. Taj poseban ‘šmek’ podignut će vašu pincu i učiniti je nešto posebnijom, a priprema nije nimalo kompliciranija od klasične recapture.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tonka Radić Čobanov (@tonkina_kuzina)

Pinca s grožđicama, limoncellom i ružinom vodicom

Sastojci (za 2 pince):

  • 400 g polubijelog brašna (tip 850) + cca 50 g za premijesiti pince
  • 1/2 žličice soli
  • 150 ml mlijeka
  • 90 g svježeg sira
  • 50 g turbinado (sirovog) šećera
  • 20 g meda
  • 20 g svježeg kvasca ili 7 g suhog
  • 2 jaja+ 1 jaje za premaz
  • 50 g maslaca
  • 1 limun (samo korica)
  • 2 žlice Limoncella
  • 50 g grožđica
  • 45 ml ružine vodice

Postupak pripreme:

  • Pripremite sve sastojke da budu sobne temperature.
  • Mlijeko ugrijte u lončiću. Kvasac aktivirajte u šalici s malo mlijeka u koje ste dodali žličicu šećera i žlicu brašna. Grožđice stavite u drugu šalicu, pa ih prelijte s ružinom vodicom i ostavite da se namaču dok pripremate ostalo.
  • U manjoj posudi miksajte jaja sa šećerom, pa dodajte maslac, sir, mlijeko, limoncello i koricu limuna.
  • Brašno uspite u veću zdjelu pa mu dodajte uzašli kvasac i sol i mokru smjesu te grožđice (zajedno s ružinom vodicom u kojoj su se namakale). Miksajte spiralnim nastavcima dok tijesto ne postane glatko i počne se formirati kugla koja se odvaja od stijenki posude. Tijesto ostavite pokriveno da se diže na toplom oko 1,5 h. Tijesto bi se za to vrijeme trebalo udvostručiti.
  • Istresite tijesto na jako pobrašnjenu podlogu, premijesite ga i formirajte 2 kugle (ili više manjih), i ostavite ih da se opet dižu, najmanje 1 h. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
    Umutite jaje pa s njim premažite pince, zarežite ih s nožem po vrhu i stavite peći, oko 25-30 min. Ako ih nećete jesti odmah, kad se ohlade spremite ih u najlonsku vrećicu radi čuvanja svježine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cukar (@andreacukrov)

GastroReceptiDojadila vam je klasična pinca? Probajte ovu s dva sastojka koji je...

Facebook

99,687FanovaLajkaj