Dolazak petka slavimo uz tiramisu s višnjama i teraninom!

Jer zašto malu dozu slatkog alkohola ne bismo uključili i u deserte i uljepšali si život?

Obožavamo tiramisu, a obožavamo i recepte Kristine, naše poznate food blogerice koja stoji iza IG profila @cellulite_factory. Njezin nam je Instagram vječna inspiracija za nove kulinarske pothvate i eksperimente, pa smo se tako ovog petka odlučili, prema Kristininoj preporuci, posvetiti pravljenju tiramiusa s dodatkom višanja i teranina, najfinijeg vinskog likera.

Kombinacija kremaste kreme, kakaa, teranina i višanja u ovom desertu obara s nogu, a recept smo izdvojili u nastavku. Tko kaže da petku moramo nazdravljati samo uz čašicu kada to možemo učiniti i uz porciju slatkog, a alkoholnog deserta?

Tiramisu s višnjama i teraninom

Sastojci:

Baza:

  • 400 g piškota
  • 350 ml kave
  • 70 ml teranina
  • kakao, za posluživanje

Nadjev od višanja:

  • 1 staklenka višanja
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • štapić cimeta
  • 20 g gustina
  • 50 ml teranina

Krema od jaja:

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 400 g mascarpone sira

Postupak pripreme:

  • Višnje ocijedite. Sok od višanja prebacite u tavu ili lonac, dodajte smeđi šećer i cimet te zagrijavajte na vatri do vrenja. U zdjelici sjedinite gustin i teranino. U zagrijani sok ulijte smjesu gustina i teranina te kuhajte na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne, oko 2-3 minute. Maknite s vatre, izvadite cimet, umiješajte višnje i ostavite da se ohladi.
  • Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke prebacite u zdjelu otpornu na toplinu i dodajte 50 g šećera i vaniliju. Stavite na paru i kuhajte uz neprestano miksanje oko 10 minuta, odnosno dok smjesa ne postane gusta i svijetlo-žute boje.
    Maknite s vatre i ostavite par minuta sa strane da se ohladi. U ohlađeno umiješajte mascarpone. U drugoj zdjeli miksajte bjelanjke dok se ne formira mekani šlag. Postepeno dodajte šećer dok se ne formira čvrsti šaum. Nježno umiješajte šaum u smjesu žumanjaka i mascarpone sira.
  • Pripremite si posudu za slaganje tiramisua. U dubljoj i široj zdjelici sjedinite kavu i teranino. U kavu kratko umočite polovicu piškote i slažite ih u jednom sloju u posudu. Po piškotama rasporedite nadjev od višanja i polovicu kreme. Na kremu poslažite ostatak namočenih piškota te premažite ostatkom kreme. Stavite u hladnjak na 6 sati, najbolje preko noći.
  • Posipajte tiramisu kakaom te poslužite uz ohlađeni teranino.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cellulite Creator (@cellulite_factory)

GastroReceptiDolazak petka slavimo uz tiramisu s višnjama i teraninom!

Volite vrhunski gin? Zanimat će vas ova limitirana Old Pilot’s edicija

Već itekako poznata i višestruko svjetski nagrađivana, hrvatska craft destilerija, poznata po svojoj izuzetnoj kvaliteti i bogatoj avijatičarskoj baštini, specijalizirana za proizvodnju vrhunskog gina...

Facebook

99,687FanovaLajkaj