Dolazak petka slavimo uz tiramisu s višnjama i teraninom!

Jer zašto malu dozu slatkog alkohola ne bismo uključili i u deserte i uljepšali si život?

Obožavamo tiramisu, a obožavamo i recepte Kristine, naše poznate food blogerice koja stoji iza IG profila @cellulite_factory. Njezin nam je Instagram vječna inspiracija za nove kulinarske pothvate i eksperimente, pa smo se tako ovog petka odlučili, prema Kristininoj preporuci, posvetiti pravljenju tiramiusa s dodatkom višanja i teranina, najfinijeg vinskog likera.

Kombinacija kremaste kreme, kakaa, teranina i višanja u ovom desertu obara s nogu, a recept smo izdvojili u nastavku. Tko kaže da petku moramo nazdravljati samo uz čašicu kada to možemo učiniti i uz porciju slatkog, a alkoholnog deserta?

Tiramisu s višnjama i teraninom

Sastojci:

Baza:

  • 400 g piškota
  • 350 ml kave
  • 70 ml teranina
  • kakao, za posluživanje

Nadjev od višanja:

  • 1 staklenka višanja
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • štapić cimeta
  • 20 g gustina
  • 50 ml teranina

Krema od jaja:

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 400 g mascarpone sira

Postupak pripreme:

  • Višnje ocijedite. Sok od višanja prebacite u tavu ili lonac, dodajte smeđi šećer i cimet te zagrijavajte na vatri do vrenja. U zdjelici sjedinite gustin i teranino. U zagrijani sok ulijte smjesu gustina i teranina te kuhajte na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne, oko 2-3 minute. Maknite s vatre, izvadite cimet, umiješajte višnje i ostavite da se ohladi.
  • Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke prebacite u zdjelu otpornu na toplinu i dodajte 50 g šećera i vaniliju. Stavite na paru i kuhajte uz neprestano miksanje oko 10 minuta, odnosno dok smjesa ne postane gusta i svijetlo-žute boje.
    Maknite s vatre i ostavite par minuta sa strane da se ohladi. U ohlađeno umiješajte mascarpone. U drugoj zdjeli miksajte bjelanjke dok se ne formira mekani šlag. Postepeno dodajte šećer dok se ne formira čvrsti šaum. Nježno umiješajte šaum u smjesu žumanjaka i mascarpone sira.
  • Pripremite si posudu za slaganje tiramisua. U dubljoj i široj zdjelici sjedinite kavu i teranino. U kavu kratko umočite polovicu piškote i slažite ih u jednom sloju u posudu. Po piškotama rasporedite nadjev od višanja i polovicu kreme. Na kremu poslažite ostatak namočenih piškota te premažite ostatkom kreme. Stavite u hladnjak na 6 sati, najbolje preko noći.
  • Posipajte tiramisu kakaom te poslužite uz ohlađeni teranino.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cellulite Creator (@cellulite_factory)

GastroReceptiDolazak petka slavimo uz tiramisu s višnjama i teraninom!

Nova kolekcija donjeg rublja brenda SKINY donosi čarobnu igru boja i senzualnosti

Lijepo donje rublje ima moć. Pruža nam osjećaj posebnosti, zavodljivosti i privlačnosti. Ono nije samo komad tkanine, to je i osjećaj samopouzdanja i senzualnosti...

Donna Vekić u rodnom Osijeku nastavlja misiju izgradnje javnih teniskih terena

Nakon dva uspješno održana turnira, 2020. i 2022. godine, Premier Tennis Tournament i ove se godine održava u Osijeku. O uspješnosti prethodnih turnira govore i dva, već...

Nikolina i Sonja obožavaju odvažne okvire naočala

Naše oči su naš prozor u svijet. Omogućuju nam da istražujemo, čitamo, vozimo, obavljamo poslove i sudjelujemo u mnogim drugim svakodnevnim aktivnostima. No, često zaboravljamo...

Women’s Wellbeing Weekend pokazao koliko je važno uzeti predah od svega i misliti na sebe

Prošlog vikenda u Splitu, u luksuznom hotelu Cvita održan je Women's Wellbeing Weekend by Abrienne, manifestacija koja slavi žensku ljepotu – unutarnju i vanjsku....

Omiljeni likovi ‘Oni’ Tisje Kljaković Braić dobivaju svoju izložbu!

Jedna od naših najpoznatijih likovnih umjetnica, Tisja Kljaković Braić, ovog travnja otvara svoju izložbu u Etnografskom muzeju, a bit će kompletno posvećena njezinim karikaturama...

Nova kolekcija Anite Pokrivač oda je bojama, uzorcima i ženstvenosti

Anita Pokrivač s ponosom najavljuje lansiranje svoje nove kolekcije za proljeće/ljeto 2024. pod nazivom SS24, koja obiluje živahnim bojama, uzorcima te cvjetnim lepršavim haljinama,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram